1,5 ton tek tırnaklı hayvan eti ele geçirildi: "Akrabalarıma yedirecektim"


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, 1,5 ton tek tırnaklı hayvan eti ele geçirildi. Gözaltına alınan kişi, ifadesinde kasaplık yaptığını, etlerin tek tırnaklı hayvanlara ait olmadığını, parçalanmış ve poşetlere konulmuş bu etleri akrabalarına dağıtmak için

Yüreğir'de İlginç Bir Yakalama: Tek Tırnaklı Etler!

Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Koza Mahallesi'nde gece saatlerinde devriye gezerken arka tarafı ağırlık nedeniyle kısmen çökmüş bir hafif ticari aracı durdurdu. Aracın direksiyonunda bulunan Nurettin S., KÖPRÜBAŞI Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Yapılan incelemede araçta bulunan etlerin tek tırnaklı hayvanlara ait olduğu ve parçalara ayrılmış şekilde poşetlere konulduğu tespit edildi.

Nurettin S.'nin ifadesinde kasaplık yaptığını, etlerin tek tırnaklı hayvanlara ait olduğunu ve bunları akrabalarına dağıtmak için aracıyla yola çıktığını iddia ettiği öğrenildi. Ancak, yetkililerin detaylı incelemeleri devam ediyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, etlerden numune aldı ve bunların imha edilmesi için belediye görevlilerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nurettin S.'nin yasal işlem görmesi bekleniyor.

Tek Tırnaklı Hayvanlar: Gizemli Etlerin Sırrı

"Tek tırnaklı hayvan" tabiri, tırnak yapısına göre hayvanları kategorize eden bir ifadedir. Bu kategoride at, eşek, zebra, katır, domuz ve gergedan gibi hayvanlar yer alır. Ancak, Türkiye'de bu hayvanların etlerinin tüketimi yasaklanmıştır. Bu yasak, hayvan sağlığı ve insan sağlığını koruma amacıyla konulmuştur.

Yüreğir'de yakalanan Nurettin S.'nin aracıyla taşıdığı etlerin kaynağı ve hangi tek tırnaklı hayvana ait olduğu henüz kesinleşmemiş olsa da, olayın ortaya çıkardığı en önemli nokta, yasaklanan bir et türünün ticareti yapılmış olabileceği ihtimalidir.

Polis ekipleri, etlerin kaynağını belirlemek için derinlemesine bir soruşturma başlattı. Olayın, tek tırnaklı hayvan etlerinin illegal ticaretinin varlığına dair önemli ipuçları sunması bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

adana tek tırnaklı hayvan eti