2 kişinin öldüğü elektrik faciasında 14 tutuklamanın ardından 3 kişiye de adli kontrol


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İzmir’de yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada 14 kişinin tutuklanmasının ardından 3 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'in Konak ilçesindeki Alsancak semtinde 12 Temmuz Cuma günü yoğun yağış, caddeleri ve sokakları adeta göle dönüştürdü. Bu durumdan etkilenen İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) ve arkadaşı İnanç Öktemay (44), yoldaki su birikintisini geçmeye çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan kişilerin sayısı 35'e ulaştı. Emniyet güçleri tarafından 33 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerden 6'sı ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İki şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmekteydi.

Soruşturmanın ilerlemesiyle birlikte 5 kişiye daha gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden birinin yurtdışında olduğu, diğerinin ise kanser tedavisi gördüğü belirlendi. Gözaltı kararı verilen 3 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.