352 şampiyonun 150’si İstanbul Erkek Lisesi’nde


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haber - Bir milyona yakın öğrenciyi liseli yapan LGS sonuçları açıklandı. Okul puanlarının yükselmesi öğrencilerin istedikleri okullara yerleşmesini zorlaştırdı. 500 tam puanla öğrenci alan tek okul ise İstanbul Erkek Lisesi oldu. 

LGS kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezi sınavın yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde dün açıklandı. Bakanlığın açıklamasına göre, öğrencilerin %96.21'i tercih ettikleri okullara yerleşti.

Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202.348 kontenjanın 197.129'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97.42 oldu. Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, fen liselerindeki 39.720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9.480 kontenjanın tamamı doldu. Anadolu liselerindeki 67.390 kontenjana 67.167 öğrenci yerleşti ve doluluk oranı %99.66 oldu. Anadolu imam hatip liselerindeki 43.268 kontenjanın %95.07'si doldu ve mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki 42.490 kontenjanın %93.26'sı doldu.

Depremzede öğrenciler için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 6.805 kontenjan açıldı ve bu kontenjanlara başvuran öğrencilerin tamamı tercih ettikleri okullara yerleşti. Merkezi yerleştirmede öğrencilerin %72.64'ü ilk üç tercihinden birine yerleşti. Yerel yerleştirmede ise öğrencilerin yarısından fazlası ilk tercihlerine yerleşti ve %95.77'si ilk üç tercihinden birine yerleşti.

LGS şampiyonlarından 150'si, 500 tam puanla öğrenci alan İstanbul Erkek Lisesi'ne yerleşti. Bu yıl şampiyon ligi, İstanbul Erkek, Galatasaray, Kabataş Erkek (Almanca ve İngilizce), Ankara Fen, İzmir Fen, İstanbul Atatürk Fen (Almanca ve İngilizce), Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu ve Cağaloğlu Anadolu liselerinden oluştu. İzmir Fen Lisesi ve Baykar Milli Teknoloji MTAL, bu yıl en hızlı yükselen okullar oldu. Çatalca Şehit Özcan Çiftçi Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Ankara Nallıhan Şehit Hulki Beydili Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ise hiç yerleşen olmadı.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, geçen yıla kıyasla puanların düşük, yüzdelik dilimlerin yüksek olduğunu belirtti. Ünsal, okulların puanlarının yükseldiğini ve yerleşmenin zorlaştığını, 500 tam puanla öğrenci alan tek lisenin İstanbul Erkek Lisesi olduğunu söyledi. Ünsal, boş kontenjanlar konusunda ailelerin endişelenmemesi gerektiğini, nakil döneminin ikinci bir şans olduğunu ve sistemin oluşacak boşlukları değerlendirerek yerleştirme yaptığını belirtti.

Nakil dönemi kapsamında, sınavla ve yerel yerleştirme sonucunda açık kalan kontenjanlara yerleştirmeler iki dönemde yapılacak. Öğrenciler, yerleştikleri okulu değiştirmek için de nakil talebinde bulunabilecek. Merkezi sınavla öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara yerleşen öğrenciler, nakil tercihlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etmek zorunda olmayacak. Tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler ise ilk 2 okulu kayıt alanından seçerek en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecekler. Aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

İlk nakil dönemi tercihleri 22-26 Temmuz arasında yapılacak ve sonuçlar 29 Temmuz'da açıklanacak. İkinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos arasında alınacak ve sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek. 6-14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak. Yatılılık başvuruları 19-23 Ağustos arasında alınacak ve sonuçlar 26 Ağustos'ta ilan edilecek.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Liselere Geçiş Sistemi LGS sınav gazetehaberleri