9. YARGI PAKETİ SON DAKİKA DURUMU 23 TEMMUZ 2024 || 4-4 ceza indirimi, genel af... 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? Bakan Tunç’tan yeni açıklama!


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

9. Yargı Paketi son dakika haberleri ile yakından takip ediliyor. Kamuoyunda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olarak da bilinen…

9. Yargı Paketi, 39 maddeden oluşan ve kamuoyunda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olarak bilinen bir yasa teklifidir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paketin TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildiğini ve önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini açıkladı. Paketin, adalet hizmetlerinin etkinliğini artırma, yargısal süreçleri hızlandırma ve suçla etkin mücadele sağlama gibi amaçları bulunmaktadır.

Bakan Tunç, paketin 20 farklı kanunda değişiklik yapan ve cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı amaçlayan önemli düzenlemeler içerdiğini belirtti. Paketin kesinleşmeyen ancak beklenen maddeleri arasında, denetimli serbestlik alanında yeni düzenlemeler, kadınların soyadı hakkı ile ilgili değişiklikler ve sporda şiddete yönelik yeni hükümler bulunmaktadır.

9. Yargı Paketi'nin ne zaman yürürlüğe gireceği net olarak belli değil, ancak kısa süre içerisinde Meclis adımını tamamlayıp Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Yargı paketinde genel af olup olmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek de vergi paketine yönelik açıklamalarda bulundu. Paketin, vergi adaletini güçlendirmeyi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirmeyi ve doğrudan vergilerin payını artırmayı amaçladığını belirtti. Bakan Şimşek, paketin "çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması" ilkesiyle hazırlandığını ve dar gelirli vatandaşları kapsamadığını vurguladı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

9. yargı paketi 9. Yargı paketi çıktı mı 9. Yargı Paketi maddeleri 9. Yargı paketi maddeleri ve içeriği 9. yargı paketi ne zaman çıkacak 9. Yargı Paketi son durum 9. Yargı paketi içeriği