ABD gizli servisinden 'Trump' itirafı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

ABD Gizli Servis Direktörü Cheatle, Donald Trump'a suikast girişiminin Gizli Servis'in en büyük operasyonel başarısızlığı olduğunu söyledi.

ABD Gizli Servisi, Trump suikast girişimini "en büyük operasyonel başarısızlık" olarak nitelendirdi

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimini "Gizli Servis'in çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlık" olarak nitelendirdi. Cheatle, 22 Temmuz 2024'te Temsilciler Meclisi'nde katıldığı oturumda, bu kabul edilemez olayın sorumluluğunu üstlendiğini ve güvenlik tedbirleriyle ilgili tüm sorunları ele alacaklarını vurguladı.

Cheatle, özellikle Cumhuriyetçi Kongre üyeleri tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı ve istifa çağrıları yapıldı. Cheatle, Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili çok sayıda güvenlik açığı olduğu iddialarını kabul etti.

13 Temmuz'da Pensilvanya'da bir mitingde konuşan Trump, silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı ve saldırgan, ABD Gizli Servisi tarafından etkisiz hale getirildi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), suikast girişiminin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı.

Bu olay, ABD Gizli Servisi'nin eski bir başkanın korunmasındaki kritik rolüne ve güvenlik protokollerindeki en ufak bir hataya bile yer olmadığı gerçeğine dikkat çekti. Cheatle'ın itirafı, olayın ciddiyetini kabul etmesi ve güvenlik prosedürlerini iyileştirme taahhüdünde bulunması açısından önemli bir adım oldu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.