ABD’nin yeni başkan adayı Kamala Harris’e Siyonist çemberi! Kilit isimlerin geçmişi şoke etti


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika haberleri: ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimi öncesi yaşanan gelişmeler, dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. ABD Başkanı...

Son dakika gelişmesi: Tüm dünya, 5 Kasım'da gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerine kilitlendi. Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın rakibi olan mevcut Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesi, yeni bir merak dalgası yarattı.

TEK İSİM: KAMALA

Biden, 27 Haziran'da Trump ile katıldığı canlı yayın tartışmasındaki performansı sonrasında, sağlık durumunun bir dönem daha başkanlığa uygun olmaması nedeniyle yarıştan çekilmesi yönünde parti içi baskılara maruz kalmıştı. Baskılara dayanamayan Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden'ın yerine önerdiği isim, göreve başladığı günden beri yardımcılığını yapan Kamala Harris oldu. Adaylığı henüz resmi olmasa da anketler, Harris'in partisinin adayı olmak için yeterli sayıda Demokrat Parti delegesinin desteğini aldığını gösteriyor. AP'nin anketine göre, Harris, mevcut parti kurallarına göre aday olmak için gereken 1976 delegenin çok daha fazlasının desteğine sahip. Ankete katılan hiçbir delege başka bir adayın ismini vermedi, ancak anket sonuçlarının kesin olmadığı ve değişebileceği belirtildi.

KRİTİK TARİH: 7 AĞUSTOS

Axios'un haberine göre, Demokratik Ulusal Komite (DNC) Başkanı Jamie Harrison, 7 Ağustos tarihine kadar başkan adaylarını belirleyeceklerini açıkladı. DNC, 7 Ağustos'a kadar bir toplantı düzenleyecek ve bu toplantıda başkan adayını belirlemek için oylama yapılacak. Sanal oylamaya, 300'den fazla delegenin desteğini alan aday adayları katılabilecek. Başkan adaylığının gündeme gelmesiyle birlikte tüm gözler bir kez daha Harris'e çevrildi ve İsrail tarafından da büyük destek gördüğü biliniyor. Harris'in olası yeni kabinesi, özellikle İsrail'in Gazze işgalini desteklemesiyle birlikte İsrail'de heyecan yarattı.

SİYONİST LOBİNİN GÜCÜ ARTIYOR

Harris başkan seçilirse, eşi Douglas (Doug) Emhoff, ABD yönetiminde "First Gentleman" olarak kritik bir role sahip olacak. Emhoff, fanatik bir Yahudi olarak biliniyor ve Siyonist lobi tarafından çok seviliyor. Emhoff'un geçmişi ise oldukça tartışmalı. Harris'in başkan yardımcısı olarak göreve başlamasıyla, Emhoff, Siyonist lobiyle yakın çalışmalara başladı ve avukatlık kariyerini bir kenara bırakarak Biden yönetiminin "Antisemitizmle Mücadele" kampanyasının yüzü oldu. Emhoff, 25 Mayıs 2023'te başlatılan ABD Ulusal Antisemitizmle Mücadele Stratejisi'nin bir parçası olarak İsrail'in Gazze işgalini destekledi ve Siyonistlerin de favori ismi haline geldi.

Emhoff, İsrail'in Gazze işgalini başlattığı dönemde lobi faaliyetlerini yoğunlaştırdı ve ülke çapında düzenlediği etkinliklerde işgalin propagandasını yaptı. Gazze'ye yönelik soykırıma karşı çıkanların antisemitist olduğunu iddia eden Emhoff, okulları ve üniversiteleri dolaşarak Yahudi karşıtlığının tehlikeleri hakkında seminerler verdi.

SİYONİST LOBİNİN YÜKSELİŞİ

Emhoff, Siyonist lobi içinde giderek daha güçlü bir konuma ulaştı ve eşi başkan yardımcısı olduğunda yaptığı ilk hareketle dikkat çekti. Harris ile birlikte yaşadıkları evin girişine, Yahudi geleneğinde kutsal metinlerin bulunduğu "Mezuza" yerleştirdi. Bu hareket, Siyonistlerin ABD hükümeti içindeki güçlenişinin bir sembolü olarak yorumlandı. Harris başkan seçilirse, Emhoff, Siyonist lobinin Beyaz Saray'daki en güçlü sesi olacak ve İsrail medyasından da büyük destek görüyor.

SİYONİST BAŞKAN YARDIMCISI

Öte yandan, ABD ve İsrail medyasında yer alan iddialara göre, Harris başkan adayı olduğunda, başkan yardımcısı olarak Siyonist lobinin önemli isimlerinden Josh Shapiro'yu seçmesi bekleniyor. Pensilvanya valisi olan Shapiro, göreve başladığı günden beri büyük bir politik destek topladı. Shapiro, "Kasım'da zafere giden yol Pensilvanya'dan geçiyor" diyerek Harris'e desteğini açıkça ortaya koydu ve Siyonist lobiye duyduğu güveni gösterdi. Seçilmesi halinde, Harris'in kabinesi, ABD yönetiminde Siyonist gücü pekiştirecek ve Gazze işgalinin en büyük destekçilerinden biri olarak görülüyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Kamala Harris siyonizm Joe Biden ABD