ABD ordusunda skandal! Tüm askeri bilgileri Çin'e sattı... Şoke eden lüks otomobil detayı...


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler - ABD Adalet Bakanlığı (DoJ), ABD Ordusu'nda görevli olan Çavuş Korbein Schultz'un askeri sırları Çin'e sattığını itiraf ettiğini açıkladı. Çavuş Korbein Schultz, FBI ve ABD Ordusu Karşı İstihbarat Komutanlığı'nın (ACIC) bir soruşturmanın ardında

ABD Askeri, Gizli Bilgileri Çin'e Sızdırdığı İddiasıyla Tutuklandı

ABD Ordusu'nda görevli Çavuş Korbein Schultz , Hong Kong'da yaşayan bir kişiye ABD 'nin hassas askeri bilgilerini sızdırdığı iddiasıyla tutuklandı. Schultz'un, ABD Ordusu'nun en üst düzey gizli bilgilerine erişim izni olduğu ve bu bilgileri maddi çıkar karşılığında Hong Kong'lu bir şahsa sağladığı iddia ediliyor.

FBI ve ABD Ordusu Karşı İstihbarat Komutanlığı (ACIC) tarafından yürütülen soruşturmaya göre, Schultz, ABD 'nin roket, füze ve topçu silah sistemleri, insansız hava araçlarına karşı taktikleri, askeri uyduları ve Çin gibi büyük ülkelerdeki askeri tatbikat ve operasyonlara ilişkin çalışmalar hakkında bilgi sağladı.

İddianamede, Schultz'un aşağıdaki bilgilerle ilgili gizli belgeleri sızdırdığı belirtiliyor:

Hafif Çoklu Roketatar Sistemi (HIMARS): HIMARS sistemi, ABD 'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya verdiği silahlar arasında yer alıyor.
ABD Savaş Uçaklarına İlişkin Bilgiler: Schultz'un Rusya'nın Ukrayna'daki savaşından öğrendiklerine dayanarak ABD savaş uçakları hakkında bilgiler verdiği iddia ediliyor.
Askeri Taktikler: Schultz, ABD ordusunun askeri taktikleri hakkında da bilgi sağladı.
Tayvan'a Yönelik Savunma Stratejisi: Schultz, ABD ordusunun Tayvan'a yönelik savunma stratejisi hakkında da bilgi paylaştığı iddia ediliyor.

Soruşturma ayrıca, Schultz'un verdiği bilgiler karşılığında 42.000 dolar aldığını ortaya koydu.

Schultz, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul etti. Bu suçlamalar arasında ulusal savunma bilgilerini elde etme, ifşa etme ve kamu görevlisine rüşvet verme suçlamaları yer alıyor.

ACIC'den yapılan açıklamada, Schultz'un "ulusal savunma bilgilerini elde etme ve ifşa etme, lisanssız olarak savunma malzemelerine ilişkin teknik verileri ihraç etme, lisanssız olarak savunma malzemelerini ihraç etme ve kamu görevlisine rüşvet verme" suçlamalarıyla tutuklandığı belirtildi.

ABD 'li savcılar, Schultz'un tutuklanmasını şu sözlerle duyurdu:

"Ulusal savunma bilgilerini ABD dışında yaşayan bir kişiye ileterek, bu sanık askeriyemizin kendisine duyduğu güveni boşa çıkarmak için ulusal güvenliğimizi acımasızca riske attı." - Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Birimi'nden Başsavcı Yardımcısı Matthew Olsen

Schultz'un Hong Kong'lu kişiyle yaptığı mesajlaşmalar, iddianamede ayrıntılı olarak yer alıyor. Schultz, Hong Kong'lu kişiye "Keşke Jason Bourne olabilseydim," ve "Umarım! Diğer BMW'mi geri almam gerek!" gibi mesajlar göndermiş.

Çin'in daha önce ABD 'nin 5. nesil savaş jeti F-35'in bilgilerini çaldığı iddia edilmişti. Çin'in, bu bilgilerle J-20 ve FC-31 gibi 5. nesil uçakları ürettiği öne sürülmüştü. Çin bu iddiayı kesin bir dille reddediyor.

Bu olay, ABD 'nin ulusal güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor ve askeri istihbaratın korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. FBI ve ACIC olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

ABD Çin Korbein Schultz