Afetten etkilenen gençlere destek


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haberler - Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen afetten zarar gören gençlere yönelik proje hazırlayacak Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüpleri için 70 milyon Liralık proje teklif çağrısına

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Depremden Etkilenen Gençlerin Güçlendirilmesine 70 Milyon TL Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören gençlere yönelik "Afetten Etkilenen Gençlerin Güçlendirilmesi Destek Programı" projesi için çağrı yaptı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak , sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, programa 70 milyon TL destek sağlayacaklarını bildirdi. Tüm Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK'lar) ve Spor Kulüpleri'ne açık olan başvuruların bugün itibarıyla pds.gsb.gov.tr adresinden alındığı duyuruldu. Başvurular 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar devam edecek.

Bakan Bak, projenin amacını, "Afetin etkilerinin azaltılması ve gençlerin sosyal, toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda katılımının artırılması" olarak ifade etti. Proje kapsamında, depremden etkilenen 11 ilde yaşayan gençlerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Öncelikle ihtiyaç duyulan temalara göre belirlenmiş konular çerçevesinde STK'lar ve Spor Kulüpleri'nden proje teklifleri alınacak. Teklif edilecek projeler, gençlere rehberlik ederek onları güçlendirecek deneyimler sunması, potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlayarak güçlü bir sivil katılım bilinci kazandırması bekleniyor.

Başvuru Şartları:

Programın bütçesi 70 milyon TL'dir.
Projelerin uygulama süresi en az 4, en fazla 10 ay olabilir.
Hedef kitle, 14-29 yaş aralığındaki depremzede gençlerdir.
Öncelikli olarak örgün eğitimden kopan, engelli, tek ebeveynli, düşük gelirli hanelerde yaşayan veya temel hizmetlere erişmekte sorun yaşayan dezavantajlı gençlerdir.
Her kuruluş, farklı illerden olmak üzere en fazla 2 proje teklifi sunabilir.
Depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak projeler kabul edilecektir.
Başvurular Türkiye genelindeki STK'lar ve Spor Kulüpleri'ne açıktır.
Kuruluşların şube veya temsilciliklerinden proje başvurusu kabul edilmeyecektir.
Tüm başvurular, Bakanlık Proje Destek Sistemi (pds.gsb.gov.tr) üzerinden yapılacaktır.
Ön ve içerik değerlendirmesi sonucu 50 puan ve üzeri alan projeler, Değerlendirme Komisyonunca sonuçlandırılarak ilan edilecektir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Osman Aşkın Bak afet destek