Ağrı Dağı’nda iki dağcı donarak öldü! Son görüntüleri ortaya çıktı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Ağrı Dağı’nda iki dağcı, 4 bin 600 metrede fırtına ve sis nedeniyle yönlerini kaybetti, donarak öldü. İki dağcının son görüntüleri ise yürekleri dağladı….

Ağrı Dağı'nda zirve tırmanışı yapan iki dağcı, dönüş yolunda 4 bin 600 metrede fırtına ve sis nedeniyle yollarını kaybetti ve donarak hayatlarını kaybetti. Kayıp dağcılara ait son görüntüler ise yaşanan trajediyi tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. İşte detaylar...

FIRTINA VE SİSE YAKALANDILAR
Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapan bir grup dağcı, dönüş yolunda 4 bin 600 metrede Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı'nın gruptan ayrıldığını fark etti. Beş-altı grup halinde yapılan tırmanışta, Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı'nın yollarını şaşırdığı ve kaybolduğu anlaşıldı. AFAD, UMKE ve yerel rehberlerin yürüttüğü arama çalışmalarında, iki dağcının donarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Dağcıların kaybolduğu gün kar yağışı ve eksi 30 dereceye varan soğuk olduğu bildirildi.

SON GÖRÜNTÜLERİ ÜZÜNTÜ YARATTI
Dağcıların cansız bedenlerinin dağdan indirilmesi için çalışmalar devam ederken, dağcıların sis ve fırtınayla mücadele ederek yaptıkları tırmanışa ait görüntüler yürekleri burktu. Görüntülerde, görüş mesafesinin neredeyse sıfır olduğu, şiddetli fırtına ve donma tehlikesi altında kaldıkları görülüyor.

HAYATINI KAYBEDEN DAĞCILARDAN BİRİ AĞRI DAĞI'NIN İHTİŞAMINI DİLE GETİRMİŞTİ
Hayatını kaybeden dağcılardan Amerikalı Muhammed Halim Dalgın'ın sosyal medya hesabından paylaştığı son gönderisinde, kendisine mezar olan Ağrı Dağı'nın ihtişamından söz etmesi dikkat çekti. Diğer dağcı Dilek Gökbulak'ın ise geçen yıl Ağrı Dağı'na tırmanış için geldiği, ancak yarım bıraktığı ve bu sene zirveye ulaştığı, dönüşte ise yolunu kaybederek hayatını kaybettiği öğrenildi. Gökbulak'ın ölümü, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Ağrı Dağı