AİLE DESTEK ÖDEMESİ UZATILDI MI? 2024 Ağustos ayı Aile Destek Paketi ödemesi ne zaman yatacak?


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Aile Destek Paketi ödemeleri Ağustos ayının gelmesiyle beraber gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hane gelirine göre 850 ile 1.250 TL arasında verilen Aile Destek Programı süresi 12 ay olarak belirlendi. Geçtiğimiz sene 1 yıl dah

Aile Destek Ödemesi Devam Ediyor: 9 Ağustos'ta Hesaplara Yatacak!

Ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek ve refahını artırmak amacıyla 2022 yılında başlatılan Aile Destek Paketi ödemeleri, 2024 yılının sonuna kadar uzatıldı. Bu kapsamda, 9 Ağustos 2024 Cuma günü itibarıyla yaklaşık 3 milyondan fazla haneye, toplam 4 milyar lira ödeme yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye Aile Destek Programı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bu yılın sonuna kadar uzatıldığını hatırlattı. Bakan Göktaş, "2024 yıl sonuna kadar her ay yaklaşık 3 milyondan fazla hanemize, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. Bakan Göktaş, programın 2 yıllık süreçte 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladığını, ayrıca yaklaşık 7 milyon çocuğa 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verildiğini belirtti. Program kapsamında bugüne kadar toplamda 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis edildiği açıklandı.

Göktaş, "Tüm sosyal politika uygulamalarını hak temelli ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak bir anlayışla sürdürüyoruz. Küresel salgın döneminde başlattığımız Türkiye Aile Destek Programı ile ülkemizde birçok aileye maddi destek sağladık." diyerek programın önemine vurgu yaptı.

Bakan Göktaş, "Aile Destek Programı ödemelerinin 9 Ağustos 2024 Cuma günü itibarıyla başlayacağını ve yardımdan faydalanan vatandaşların hesaplarına aktarılacağını" açıkladı. Göktaş, Bakanlık olarak arz odaklı sosyal yardım anlayışıyla vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Aile Destek Paketi ödemelerinin uzatılması, özellikle ekonomik zorluklar yaşayan aileler için önemli bir destek sağlayacak. Programın devamını sağlayan hükümet, vatandaşların refahını artırmaya yönelik politikalarını sürdürmeye kararlı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

SeoHaber Aile Destek uzatıldı mı Aile Destek ödemesi ne zaman yatacak Aile Destek Programı Aile Destek Paketi Aile Destek ödemeleri bitti mi galeridetay