AK Parti'den yeni emeklilik sistemi ve erken seçim açıklaması


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haber 7 - AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş en çok merak edilen konular arasında yer alan emeklilik sistemine ilişkin soruya cevap verdi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştur. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in KKTC'deki duruşunu normalleşme işareti olarak değerlendirmiştir. 29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resepsiyon olacağını ve Erdoğan'ın olağanüstü durumlar dışında TBMM'deki resepsiyonlara katıldığını belirtmiştir. Kılıçdaroğlu'nun daha önce Sarayı ziyaret etmediğini ancak Özel'in resepsiyona katılarak Erdoğan ile görüşme fırsatı bulabileceğini ifade etmiştir.

Elitaş, Özel'in ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Şimşek'e ders verme girişiminden bahsetmiş ve bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu belirtmiştir. Vergi paketine ilişkin görüşlerini paylaşarak tabana yayılabileceklerini ifade etmiştir. Ders vermek yerine katkı sağlamanın daha önemli olduğunu vurgulamıştır. Özel'in asgari ücret konusunda bilgi almadan taleplerde bulunduğunu ve bunun Şimşek tarafından kabul edilmesinin iki ekonomist arasında fikir birliği sağlanması açısından önemli olduğunu belirtmiştir.

Elitaş, erken seçim tartışmalarına da değinmiş ve Özgür Özel'in parti içi dinamikler nedeniyle baskı altında olduğunu iddia etmiştir. 2028 yılına kadar seçim gündemlerinde olmadığını ve ekonominin toparlandığını belirtmiştir. Erken seçimin programların aksamasına neden olacağını vurgulamıştır. Ayrıca emeklilik sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Elitaş, farklı sigorta kurumlarına tabi olanların durumundan bahsetmiş ve Özel'in yanlış bilgilendirildiğini ifade etmiştir. Erken emeklilik konusunda toplumda bir konsensüs oluştuğunu ve bunun bedelinin birlikte ödeneceğini belirtmiştir.

Sokak hayvanları düzenlemesine de değinen Elitaş, hayvanları korumaya önem verirken başıboş köpeklerin tehlike oluşturduğu durumlarda kontrol altına alınması gerektiğini belirtmiştir. Ötenazi başlığına tepki gösterildiğini ancak kanunun sahiplendirilene kadar köpeklerin kısırlaştırılmasını öngördüğünü vurgulamıştır. Başıboş köpeklerin halk sağlığını tehdit ettiği durumlarda ötenazinin uygulanabileceğini ve bunun kararını veren kurul ve kuruluşların olduğunu belirtmiştir.

Elitaş, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda da açıklamalarda bulunmuştur. DEAŞ ve PKK/YPG'nin teröristan kurma girişimlerine karşı Türkiye'nin tutumunu vurgulamıştır. Suça karışan Suriyelilerin toplanma merkezlerine gönderildiğini ve Suriye'de iç huzurun hakim olması durumunda geri dönebileceklerini ifade etmiştir. Türkiye-Suriye normalleşmesinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirtmiştir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

AK PARTİ SON DAKİKA GÜNCEL Haberleri