Ali Koç Sörloth'u ikna edemeyince başka çare kalmadı! Szymanski, Tadic En-Nesyri'yi gol kralı yapacak - Fenerbahçe Haberleri


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Fenerbahçe Haberleri - FENERBAHÇE HABERLERİ... Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Fenerbahçe, rekor bonservis bedeli karşılığında Sevilla'nın Faslı forvetine 5 yıllık imza attırdı. En-Nesyri transferi Türk futbol tarihinin en pahal

Fenerbahçe, dün Sevilla'dan rekor bir bonservis bedeliyle transfer ettiği Youssef En-Nesyri ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Törende konuşan Asbaşkan Acun Ilıcalı ve sportif direktör Mario Bronco, En-Nesyri'nin takıma katılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Faslı golcü oyuncu ise Fenerbahçe'ye transfer olduğu için mutluluğunu ifade etti ve kendisine güvenenlere teşekkürlerini sundu.

Milliyet Gazetesi yazarı Levent Kalkan, En-Nesyri'nin özelliklerini kaleme aldı ve yıldız golcüyü Alexander Sörloth'a benzetti. Kalkan'a göre, En-Nesyri son 15 yılın en yetenekli solak hücum oyuncularından biri. 1,88 boyundaki oyuncu, 9 yıl İspanya'da top koşturduktan sonra Fenerbahçe'ye katıldı. Malaga U19 takımına 125 bin euro karşılığında transfer olan En-Nesyri, daha sonra sırasıyla Leganes ve Sevilla kulüplerinde başarı ile oynadı. Sevilla'da 2 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan En-Nesyri, oyuncu profili olarak Sörloth'a benziyor.

En-Nesyri, hareketli bir pivot santrfor olarak hem set hücumunda hem de geçişlerde gol atabilen bir forvet. Özellikle kafa vuruşlarıyla kapalı savunmaları aşabilen oyuncu, fırsatçılık konusunda da başarılı. Oyunun içinde kalmayı başarıyor ve gol vuruşlarında ayak içini etkili bir şekilde kullanıyor. Savunmaları iyi okuyan En-Nesyri, ofsayt tuzağına düşmüyor ve stoperlere kolay yem olmuyor. Sol çaprazdan hücum etmeyi tercih eden oyuncu, ön direk ve uzak köşeye etkili vuruşlar yapabiliyor.

Levent Kalkan, En-Nesyri'nin Szymanski ve Tadic ile iyi bir uyum yakalayacağını düşünüyor. Kalkan ayrıca, yıldız oyuncunun önümüzdeki sezon ligde 20'nin üzerinde gol atacağını ve toplamda 30 gol barajına ulaşabileceğini öngörüyor. Fenerbahçe'nin, Alexander Sörloth'u transfer edememesinin ardından En-Nesyri'yi alarak "Faslı Sörloth"u bulduğunu belirtiyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

AliKoç fenerbahçe fenerbahçehaberleri fenerbahçetransfer