Altın rekor seviyeye yakın


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Altın, faize dair ipuçları verebilecek ABD verisinden önce rekor seviyeye yakın seyrediyor.

Altın fiyatları, ABD enflasyon verilerinin Fed'in faiz indirimi konusundaki ipuçlarını ortaya koymaya hazırlıklı olan yatırımcılar tarafından rekor seviyelerin yakınında seyrediyor.

Cuma günü açıklanacak olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (çekirdek PCE), Fed'in %2 hedefinin üzerinde, %2,1 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durum, faiz indirimlerini gerektiren enflasyon baskılarının devam ettiğini gösterecektir. Düşük borçlanma maliyetleri genellikle faiz getirisi olmayan altının cazibesini artırır.

Yatırımcılar ayrıca Perşembe günü açıklanan güçlü ABD büyüme verilerini de değerlendiriyor. Bu veriler, Fed'in önümüzdeki ay para politikasını gevşetmeye hazırlanırken ekonominin yumuşak bir iniş gerçekleştirebileceğine işaret ediyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta faiz oranlarını düşürme zamanının geldiğini belirtti. Altın, bu yıl %20'den fazla değer kazandı ve bu artış, Fed'in 2020'den bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürmeye hazırlandığına dair artan güvenle desteklendi.

Spot altın, geçen hafta 2.531,75 dolarlık rekor seviyeyi kırdıktan sonra Londra saatiyle sabah 8:33'te 2.520,79 dolarda yatay bir seyir izliyordu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise fazla bir değişiklik göstermezken; gümüş, platin ve paladyum fiyatlarında artışlar gözlemlendi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.