Altın siyasi gerilim sonrası yükseldi


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Altın Hamas lideri İsmail Heniyye'nin, Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda öldürülmesinin etkisiyle yükselişe geçti.

İran devlet televizyonuna göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran'daki konutunda düzenlenen bir terör saldırısında hayatını kaybetti. Devrim Muhafızları Ordusu'nun açıklamasına dayandırılan bu haber, güvenli liman alımlarını tetikledi.

Spot altın, haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.423 dolardan işlem görerek yüzde 0,5 yükseldi. Ons altın ve dolar/TL hesaplamasına göre gram altın da 2.582 TL seviyesinde seyrediyor. Yatırımcılar, Fed'in bugün politika faiz oranını yirmi yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesinde tutmasını beklerken, para politikasında gevşeme işaretlerini yakından takip edecekler. Swap piyasaları şu anda Eylül ayına kadar Fed'in faiz oranlarında bir indirim yapacağını öngörüyor. Düşük borçlanma maliyetleri genellikle faiz getirisi olmayan altın için olumlu bir gelişmedir.

Öte yandan, Japonya Merkez Bankası da Fed toplantısından önce faiz oranlarını artıracağını duyurdu. Altın, Ocak ayından bu yana yaklaşık yüzde 17'lik bir artış gösterdi ve bu yılın kazançlarının büyük bir kısmı merkez bankalarının büyük alımları, Çin'deki güçlü tüketici talebi ve jeopolitik gerilimlerin ortasında güvenli liman varlıklarına olan ilgiden kaynaklandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.