Altın zirveye yakın başladı | Gram altın kaç lira? 19 Ağustos 2024 güncel altın kuru fiyatları


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Ağustos 2024 güncel altın ku

Altın, Yeni Haftaya Rekor Seviyelerde Başladı!

Yatırımcıların gözü kulağı altın fiyatlarında! Ons altın, haftanın ilk işlem gününde 2.500 dolar sınırına dayandı ve yeni haftaya rekor seviyelerden başladı. Bu yükselişle birlikte gram ve çeyrek altın fiyatları da artış gösterdi. Gram altın 2.706 TL'yi görürken, çeyrek altın ise 4.440 TL bandında işlem gördü.

Geçtiğimiz hafta Fed'in eylül ayında faiz indirimine gidebileceği beklentisiyle altın fiyatları zirve tazelemiş ve ons altın 2.510 doları görmüştü. Bu hafta ise yatırımcıların gözü kulağı 22-24 Ağustos tarihleri arasında ABD'nin Wyoming eyaletinde düzenlenecek olan Jackson Hole sempozyumunda olacak.

Dünyanın önde gelen merkez bankası yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek olan Jackson Hole sempozyumu, küresel ekonomi ve para politikalarına dair önemli ipuçları sunması bekleniyor. Sempozyuma Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın da katılması bekleniyor.

Yatırımcıların özellikle dikkatle takip edeceği isim ise Fed Başkanı Jerome Powell olacak. Cuma günü kürsüye çıkması beklenen Powell'ın yapacağı açıklamalar, ABD para politikasının geleceğine ışık tutması ve piyasalarda dalgalanmalara yol açması bekleniyor. Powell'ın vereceği mesajlar, faiz indirimi beklentilerini netleştirebilir ve altın fiyatlarının yönünü belirleyebilir.

Altın fiyatları, küresel ekonomik belirsizliklerin arttığı dönemlerde güvenli liman olarak görüldüğü için yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Özellikle jeopolitik risklerin arttığı, ticaret savaşlarının sürdüğü ve resesyon endişelerinin gündemde olduğu bir dönemde altın, yatırımcıların portföylerinde yer verdikleri en önemli değerlerden biri olarak öne çıkıyor.

Jackson Hole sempozyumunda yapılacak açıklamalar ve küresel ekonomik gelişmeler, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının seyrini belirleyecek önemli faktörler olacak. Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki hareketliliği yakından takip etmeye devam edecekler.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.