Amrabat, Fenerbahçe için İstanbul'a geliyor


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Fenerbahçe, Fiorentina'dan Sofyan Amrabat ile kadrosunu güçlendirdi. Faslı orta saha bugün 15.30'da Atatürk Havalimanı'nda olacak.

Sarı-Lacivertliler, orta saha takviyesi için Fiorentina'dan Sofyan Amrabat'la anlaştı. Faslı oyuncu, bugün saat 15.30'da Atatürk Havalimanı'na gelerek sağlık kontrolünden geçecek.

Fenerbahçe, orta saha transferinde aradığı ismi buldu. Sarı-Lacivertliler, Fiorentina forması giyen Sofyan Amrabat'ı bir sezonluğuna kiraladı. 28 yaşındaki oyuncu, 1+3 yıllık sözleşme imzalayacak.

Fiorentina ile yapılan anlaşmaya göre Fenerbahçe, Amrabat için 2 milyon Euro kiralama bedeli ödeyecek. Amrabat, geçen sezonu Manchester United'da kiralık olarak geçirmişti.

2020 yılında Hellas Verona'dan 19 milyon 500 bin Euro karşılığında Fiorentina'ya transfer olan Amrabat, İtalyan ekibinde düzenli olarak forma giydi. Fas Milli Takımı'nın da formasını terleten oyuncu, Dünya Kupası'nda ülkesinin çeyrek finale yükselmesinde önemli bir rol oynadı.

Amrabat'ın transferi, Fenerbahçe'nin orta sahasına kalite ve deneyim katması bekleniyor. 6 numara pozisyonunda oynayan Faslı oyuncu, top sürme, pas dağıtma ve savunma yönleriyle dikkat çekiyor.

Amrabat'ın gelişiyle birlikte Fenerbahçe, orta sahada Miguel Crespo, Lincoln Henrique, Arda Güler, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci gibi isimlerle alternatifli bir yapıya kavuşacak. Sarı-Lacivertlilerin, Amrabat'ın deneyiminden ve yeteneklerinden yararlanarak Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarı hedeflemesi bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.