Askeri uçaklar havada çarpıştı


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Fransa'da iki askeri uçak havada çarpıştı. Düşen uçaklardan birinin pilotlarını arama çalışmaları başlatıldı.

Fransa'nın Meurthe-et-Moselle vilayetinde meydana gelen trajik bir kaza, iki Rafale savaş uçağının havada çarpışması sonucu düşmesine sebep oldu. Olay, Colombey-les-Belles kasabası yakınlarında, gün ortasında yaşandı. Fransız medyasında yer alan haberlere göre, iki uçak havada çarpıştıktan sonra düştü.

Kazanın ardından, bir uçağın pilotunun kendisini fırlattığı ve sağ olarak kurtulduğu doğrulandı. Ancak diğer uçakta yer alan bir eğitmen pilot ile bir öğrenci pilotun durumu henüz belli değil. Meurthe-et-Moselle Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kazanın ardından operasyon merkezinin harekete geçirildiği ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Arama kurtarma çalışmalarına jandarma ve itfaiye ekipleri de katılıyor.

Valiliğin açıklamasında, kazaya ilişkin herhangi bir can kaybı bilgisi paylaşılmadı. Ancak, iki pilotun da hayatını kaybetmiş olabileceği korkusu hakim. Askeri yetkililer, kazanın nedenini soruşturuyor.

Bu trajik olay, Fransız hava kuvvetlerinde büyük bir üzüntü yarattı. Fransız halkı ise, kazadan etkilenen ailelerin acısını paylaşıyor ve pilotların sağ salim bulunması için dua ediyor.

Olay, Fransa'nın son yıllarda yaşadığı ikinci askeri uçak kazası. 2021 yılında, Fransa'nın güneyinde bir askeri helikopterin düşmesi sonucu üç asker hayatını kaybetmişti.

Bu olay, askeri uçak kazalarının nedenlerini ve önlenmesi için alınması gereken önlemleri bir kez daha gündeme getirdi. Askeri yetkililer, kazanın nedenini tam olarak belirlemek için titiz bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda alınacak tedbirlerin, gelecekte benzer kazaların önlenmesine katkı sağlaması umuluyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.