Avokado çekirdeği nasıl tüketilir, faydaları nelerdir?
Son zamanların popüler meyvesi olan avokadonun çekirdeğini de tüketmelisiniz. Avokado çekirdeğinin içinde tıpkı meyvesi gibi mucizeler saklı! Peki avokado çekirdeği nasıl tüketilir?
Doğa içinde binbir çeşit mucizeyi barındıran eşsiz bir hazinedir.
Tabiatın insanlara hediye ettiği mucizevi besinlerden biri de şüphesiz avokadodur.
Tropik bir meyve olmasına rağmen ülkemizde son zamanlarda oldukça popüler olan bu meyvenin insan sağlığına sayısız faydası var.
Ülkemizde avokadoya ilginin artması sevindirici olurken çekirdeğinin kullanılmaması ve çekirdeğinin de ne kadar faydalı olduğunun bilinmemesi üzücüdür.
Oysa ki avokado çekirdeğindeki faydalar avokado meyvesinin yenilen kısmından daha fazla!
Bu haberimizde okuyucularımızı bilgi sahibi yapabilmek adına avokado çekirdeğinin nasıl kullanılması gerektiğini ve avokado çekirdeğinin faydalarını kaleme aldık. Gelin birlikte avokado çekirdeğinin mucizelerini inceleyelim.
Avokado Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
Avokado çekirdeğinin özellikle sağlık ve güzellik için pek çok faydası var. Bu faydaları öğrendikten sonra avokadonun çekirdeklerini asla atmayacaksınız.
İşte avokado çekirdeğinin faydaları:
· Avokado çekirdeği güçlü bir antioksidandır. Çekirdekte meyvesine oranla % 60 oranda antioksidan bulunur.
Bu antioksidanlar vücudun bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Aynı zamanda cildi bakterilerden ve mantar enfeksiyonlarından korur.
· Avokado çekirdeği doymamış yağ kaynağıdır. Doymamış yağın görevi kolesterol dengelemektir.
· İnsan vücudunda kalp sağlığı için en gerekli olan şey liftir. Avokado çekirdeği tam bir lif deposudur. Avokado çekirdeği kalp hastalıkları riskini azaltır.
· Avokado çekirdeği güçlü bir kanser düşmanıdır. Tümörü ve kanser hücrelerini azaltmak da en güçlü besin kaynaklarındandır.
· Çekirdeklerden elde edilen ekstrak maddesinin lösemi hücrelerinin kendi kendini tahrip etmesini sağladığı kanıtlanmıştır.
· Avokado çekirdeği yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Diyet listenize mutlaka eklemelisiniz.
· Barındırdığı yoğun lif oranı iştahı azaltır ve sağlıklı dolgunluk hissi sağlar.
· Avokado çekirdeği vücutta oluşacak iltihaplanmaları engeller. Bu sayede iltihap kaynaklı şişme riski de ortadan kalkar.
· Tam bir sindirim sistemi dostudur. Kabızlığı engeller. Gastrit, ülser, ishal ve diğer sindirim problemlerini kolayca çözer.
· Pankreas, karaciğer ve safra kesesinin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
·Avokado çekirdeğinde üretilen yağ, ciltteki kolajen miktarını artırır; bu sayede de genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olabileceksiniz.
Avokado Çekirdeği Nasıl Tüketilir?
Avokado, son zamanların en sevilen meyvelerindendir. Bilinenin aksine avokadonun yalnızca sarı renkli etli bölümü tüketilmiyor.
Çoğunlukla çöpe atılan avokado çekirdekleri de tüketilebiliyor üstelik bu çekirdeklerin inanılmaz faydaları da var!
Avokado çekirdekleri antioksidan ve lif deposudur. Farklı tüketim yolları olmakla birlikte avokado çekirdeğinin çayını da tüketebilirsiniz.
Avokado çekirdeğinin acımsı bir tadı vardır. Çekirdeği kullanmadan önce üstündeki kahverengi deriyi soymalısınız.
Daha sonra çekirdeği rendeleyin ve ezerek toz haline getirin. Bu tozu salatalarda, çorbalarda veya güveçlerde aroma vermek için kullanabilirsiniz.
Avokado çekirdeği tozunu aynı zamanda saç bakımı için de kullanabilirsiniz. Bir kaşık avokado çekirdeği tozunu 6 bardak suyla birlikte kaynatın
Soğuduktan sonra bu karışımı süzün. Çay bardağının çeyreği kadar bu sudan şampuanınıza ekleyin. Günlük olarak şampuanı kullandığınızda saçlarınızın kısa sürede güçlendiğini ve parladığını fark edeceksiniz.
Avokado Çekirdeği Çayı Nasıl Yapılır?
Avokado çekirdeğini çay olarak da kullanabilirsiniz.
Avokado çekirdeklerinizi yukarıda belirttiğimiz işlemi uygulayarak toz hale getirin.
Daha sonra 1 çorba kaşığı tozu, 2 bardak suyla birlikte 10 dakika kadar kaynatın. Bu çayı soğutmadan tüketmeye dikkat etmelisiniz.
Avokado çekirdeği çayına bal ekleminizi tavsiye ederiz. Sizin için farklı bir deneyim olacak!
-
Göz batması neden olur, nasıl geçer? Göz batmasına ne iyi gelir?
Göz batması çoğunlukla uzun süre teknolojik aletlerle zaman geçiren kişilerde yaşanan bir sorundur.G..