Babasını öldüren Döndü'den 'ben şiddete eğilimliyim' paylaşımı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Isparta'da çıkan tartışmada babası Osman Zeybek'i (49) bıçakla öldüren üniversite öğrencisi Döndü Zeybek'in (20) lisanslı kick boks ve muay thai sporcusu olduğu ortaya çıktı. Zeybek'in antrenman paylaşımı üzerine yazdığı 'Ben şiddete eğilimliyim' yazısı d

Isparta'da çıkan bir tartışma sırasında babası Osman Zeybek'i (49) bıçaklayarak öldüren üniversite öğrencisi Döndü Zeybek'in (20), lisanslı bir kick boks ve muay thai sporcusu olduğu ortaya çıktı. Zeybek'in antrenman paylaşımı üzerine yazdığı "Ben şiddete eğilimliyim" notu dikkat çekti.

Olay, 29 Temmuz günü saat 23.30 sularında Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Salur köyünde meydana geldi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Döndü Zeybek ile babası Osman Zeybek arasında bir tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Döndü Zeybek, babasını göğüs bölgesinden bıçakladı.

Ağır yaralanan Osman Zeybek, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan Döndü Zeybek, ifadesinde babası ve annesinin yaklaşık 6 yıl önce boşandığını, olay günü iki kız kardeşi ve annesiyle köydeki bir düğüne katıldıklarını ve orada babasının da bulunduğunu belirtti.

Döndü Zeybek, düğünde babasının kendisini tehdit eder gibi hareketler yaptığını, sonrasında eve gittiklerini, evden aldığı ekmek bıçağıyla dışarı çıktığını ve evin yakınlarında babasıyla karşılaştığını, bıçağı sapladığını anlattı. Babasının kendisine daha önce zarar verdiğini iddia eden Döndü Zeybek'in psikolojik sorunları olduğu ve intihara teşebbüs ettiği de belirtildi.

Döndü Zeybek, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Yalvaç T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Osman Zeybek'in vücudunda iki bıçak darbesi tespit edilmiş ve ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Salur köyünde toprağa verilmiştir.

Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde eğitimine devam eden Döndü Zeybek'in, 2019 yılında Kick Boks Federasyonu'ndan ve sonrasında Muay Thai Federasyonu'ndan lisanslı sporcu olduğu öğrenildi. Zeybek'in sosyal medyada antrenman paylaşımı üzerine yazdığı "Ben şiddete eğilimliyim" notu dikkat çekti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.