Bahçelievler'de yağışın ardından kum yol yayıldı: 2 otomobil mahsur kaldı


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Bahçelievler'de yol çalışmasında kullanmak için sokağa serilen kum, sağanak yağışın ardından sele karışarak yola yayıldı. Kumda mahsur kalan iki otomobil iş makinesiyle kurtarıldı.

İstanbul'un yoğun yağışlarının ardından Kocasinan Merkez Mahallesi'nde bulunan Tavukçu Sokak'ta asfalt çalışmaları nedeniyle bırakılan kumlar, yağmur sularıyla birlikte caddeye yayılarak iki otomobilin yolda kalmasına neden oldu.

Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. İş makinesi ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla yoldaki kum kaldırıldı ve otomobiller kurtarıldı.

Yağışlar, kentin çeşitli noktalarında da etkili oldu. Yağmur nedeniyle oluşan su birikintileri, trafik akışını olumsuz yönde etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşları yağışlara karşı uyardı ve tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Yağmur sularının getirdiği kumlar nedeniyle yolda kalan araçlardan birinin sürücüsü Davut Taşdemir, "Yukarıdan aşağıya yol yapıyorlar. Yağmurun seli kumu aşağıya doğru getirdi. Biz de yağmur suyundan toprağı göremedik, 'Sudur' dedik ama çamurmuş. Yüksek toprak olduğu için araba patinaj yaptı, gitmedi" dedi.

Yağışların kentte devam etmesi bekleniyor. Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın uyarılarına dikkat etmesi ve tedbirli olması gerekiyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.