Bolu Dağı Tüneli kapanıyor. Sürücüler dikkat !


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti kapanacağı açıklandı. Heyelan riski sebebiyle geçtiğimiz yıl tünel tüpünün Ankara istikametinde kalan kısmı 90 metre uzatılmıştı. 50 gün sürecek çalışma sırasında trafik Abant Kavşağı'ndan D-100 devlet yoluna aktarılac

Bolu Dağı Tüneli'nde Flaş Gelişme: Tünel 50 Gün Trafiğe Kapatılacak!

Bolu Dağı Tüneli'nde heyelanla mücadele kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Bolu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karara göre, tünelin İstanbul istikametinde heyelanla ilgili çalışma yapılacak ve tünel 50 gün boyunca trafiğe kapalı olacak.

Karayolu 4. Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Temmuz ayı sonunda Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul istikametinde çalışmalara başlanacağını ve trafiğin 50 gün boyunca kapalı kalmasının beklendiğini ifade etti. Heyelan riski nedeniyle tünel tüpünün Ankara istikametinde 90 metre uzatıldığını hatırlatan Bayındır, şimdi de İstanbul istikametinin trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanacağını belirtti.

TEM Otoyolu'nun 50 gün boyunca trafiğe kapalı kalmasının beklendiğini belirten Bayındır, trafiğin Abant kavşağından D-100 devlet yoluna yönlendirileceğini açıkladı. Tünel tüpü, 300 ton çelik kullanılarak her biri 7 milimetre kalınlığında, çift plakalı koruge çelik yapı olarak 67 metre uzatılacak.

Karayolları 4. Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Yeniçağa ile Bolu arasında TEM Otoyolu'nda devam eden yol yapım çalışmalarının ardından tünel için çalışmalara başlanacağını belirtti. Bayındır, "Bolu Dağı Tüneli çıkışlarında meydana gelen heyelan nedeniyle Ankara istikametindeki tünel tüpünü uzatmıştık. Şimdi de İstanbul istikametindeki çalışmalar için hazırız. Bu ayın sonunda çalışmaları başlatmayı planlıyoruz ve yaklaşık 50 gün boyunca trafiğe kapalı kalmasını bekliyoruz" dedi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Abant Kavşağı Yeniçağa bolu dağı tüneli Savaş Bayındır Bolu Valiliği