Borsadan kapanış rekoru


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Borsa

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre %0,15 artışla 11.221,87 puandan kapandı ve toplam işlem hacmi 110,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi %1,41 değer kaybederken, holding endeksi %0,83 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %3,60 ile iletişim, en çok kaybettiren ise %3,56 ile finansal kiralama faktoring oldu. Küresel hisse senedi piyasaları, ABD başkanlık seçimlerinde Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle ortaya çıkan belirsizliklerin ardından haftaya temkinli başladı.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, enflasyonla mücadele kapsamında sıkı para politikaları izlemeye devam ediyor ve bu durum varlık fiyatlamalarını zorlaştırıyor. Bu hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklayacağı faiz kararı, tüketici güven endeksi, yurt dışında ise ABD'de Richmond Fed sanayi endeksi, 2. el konut satışları, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi öne çıkıyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.250 ve 11.350 puanın direnç, 11.000 ve 10.900 seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtiliyor.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin politika faizini %50'de sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise %45 olarak hesaplandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.