Bozdoğan yanıyor Başkan Özel tatilde


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Aydın Bozdoğan’da ormanlık alanda başlayıp yerleşim alanlarına sıçrayan yangın nedeniyle çok sayıda mahalle tahliye edildi. Bozdoğan Belediye Başkanı...

Aydın'ın Bozdoğan ilçesi, üç gündür süren yangın felaketiyle sarsılıyor. Yangın, ormanlık alanda başlayarak yerleşim alanlarına sıçramış, birçok mahalle tahliye edilmiş, çok sayıda ev küle dönmüş ve hayvanlar telef olmuştur. Ancak bu felaketin ortasında, Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel'in Gürcistan'ın Batum kentinde tatilde olması, halkın tepkisini çekmiştir.

Başkan Özel, ilçesinde yaşanan bu tarihi felaketin ortasında ne bir mesaj paylaşmış, ne de tatilini yarıda kesip ilçesine dönmüştür. Halk, başkanın sosyal medya sayfasında, ayağı kırılan partisinin genel başkanı Özgür Özel için "geçmiş olsun" mesajı paylaşmasını ise büyük bir tepkiyle karşılamıştır.

Vatandaşlar, başkana "Bozdoğan yanıyor sen yine yoksun", "Başkan Özgür Özel'i bırak da, Bozdoğan yanıyor sen yine yoksun. Başkan sürekli özel işlerinle ilgilenip Gürcistan'daki şirketinle ilgilenecektin madem neden başkan oldun" gibi tepkilerde bulunmuşlardır.

AK Parti Bozdoğan İlçe Başkanı Nedim Aktaş da, başkanın tatilde olmasını eleştirerek "İlçemiz büyük bir felaket yaşadı. Birçok vatandaşımızın bu felakette evi, barkı kül oldu, hayvanları telef oldu. Biz tüm milletvekillerimizle, il müdürlerimizle, orman ekiplerimiz ve gönüllülerimiz ile vatandaşlarımızın yanındayız. Bozdoğanımızın yaralarını saracağız. Devletin tüm imkanları seferber olmuş durumda. Ancak bu felaketi yaşarken Bozdoğan Belediye Başkanımızı ortalıklarda göremedik. Kendisi izinliymiş ve tatile çıkmış. Bozdoğan yanarken siz neredesiniz? Sayın başkan" diyerek tepkisini dile getirmiştir.

Alevler, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmış ve kontrol altına alınamamıştır. Hışımlar Mahallesi'nde 3 ev, 1 ahır ve 1 çiftliğe, Örmepınar Mahallesi'nde ise 2 eve zarar vermiştir. Çiftlikte bulunan 10'a yakın küçükbaş, 100'den fazla kümes hayvanı yanarak ölmüştür. Alevlere müdahale eden 59 kişi dumandan etkilendi. Alevler, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Çavdır Mahallesi'nin sınır noktasına ulaşmıştır. Yeşilköy Mahallesi'nde 30'dan fazla yaşlı, çocuk ve hastalar tahliye edilmiş, 20'den fazla hayvan da güvenli alanlara götürülmüştür.

Yangına havadan ve karadan müdahale edilmeye devam ediliyor. 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz ve 390 personel yangına müdahale ediyor.

Bu felaketin ortasında, halkın evleri kül olurken, hayvanları telef olurken, Gürcistan'da tatilde olan belediye başkanının bu felakete karşı duyarsızlığı ve sessizliği, halkın tepkisini daha da arttırmıştır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.