Bülent Ecevit, on yedinci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberler - Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 17'nci yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. DSP Genel Başkanı Aksakal, '3 Aralık'ta yapacağımız 12'nci Olağan Kurultayımızla birlikte emanetinizi daha ileriye t

Bülent Ecevit 'in Mirası Yaşıyor: 17'nci Yıl Dönümünde Anma Töreni

Demokratik Sol Parti ( DSP ) Genel Başkanı Önder Aksakal önderliğinde, Bülent Ecevit 'in 17'nci ölüm yıl dönümü, devlet mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma töreniyle anıldı. Partililer ve vatandaşların katıldığı törende, Ecevit'in kabrine çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.

Aksakal, yaptığı konuşmada, Ecevit'in hayatını "ekmeğini alın teriyle kazanan onurlu insanların mücadelesine" adadığını vurgulayarak, "Saygıdeğer Onursal Genel Başkanım, değerli Başbakanım, bizler her defasında bıkmadan, usanmadan tekrar ettiğimiz gibi, Atatürk'ün izinde ve senin öğretilerinle yolunuzda yürümeğe devam ediyoruz" dedi.

Ecevit'in 38 yıl önce DSP 'yi kurarken ortaya koyduğu öngörülerin, bugünün gerçekliğinde de geçerliliğini koruduğuna dikkat çeken Aksakal, "Demokratik Sol Parti’yi kurduğun 38 yıl önceki öngörülerin bugün aynı gerçekliği koruyor" ifadesini kullandı.

Aksakal, "İnandıkları hedefe doğru kararlılıkla yürüdüklerini" vurgulayarak, "3 Aralık'ta yapacağımız 12'nci Olağan Kurultayımızla birlikte emanetinizi daha ileriye taşıyacağız. Varlığımızı, varlıklarına tehdit olarak görenler bize ne kadar saldırsalar da onlara itibar etmiyoruz. Her sıkıştıklarında Atatürk'ü siyasetlerine malzeme yapanlar, bu kez de her dara düştüklerinde senin ipine sarılmaya çalışıyorlar. Biz doğru bildiğimiz yolda, doğrultu tutarlılığımızla daima ileriye gideceğiz. Emanetini en yükseğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Ecevit'in mirası, bugün de DSP 'nin politikalarında ve söylemlerinde kendini gösteriyor. Aksakal'ın konuşmasında vurgulanan noktalar, Ecevit'in "Atatürk'ün izinde" yürüme vurgusu, "ekmeğini alın teriyle kazanan onurlu insanların mücadelesine" olan bağlılık, ve "doğru bildikleri yolda kararlılıkla yürüme" azmi, Ecevit'in siyasette bıraktığı izlerin hala canlı ve etkili olduğunu gösteriyor.

Bu anma töreni, Ecevit'in sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda halkın kalbinde derin bir iz bırakmış bir lider olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Onun mirasının, DSP 'nin gelecekte de politikalarını şekillendirmesi ve toplumsal mücadeleye yön vermesi bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Bülent Ecevit ankara DSP