Çukurova Uluslararası Havalimanı açıldı... Erdoğan'dan muhalefete tepki: Borçlara para yok, Paris'te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın yolcu taşımacılığının yanı sıra bölgenin ihracatında da çarpan etkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, havalimanının Adana , Mersin ve tüm bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Adana ve Mersin 'e hizmet verecek vizyon projesini hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, yeni havalimanının modern ve estetik bir kapı araladığını vurguladı. Çukurova'nın güzelliklerinin yansıtıldığı havalimanının dünya standartlarında olduğunu belirten Erdoğan, yıllık 9 milyon kişi kapasiteli, 110 bin metrekarelik alana sahip olduğunu belirtti. Erdoğan, havalimanının teknik özelliklerini paylaşarak, en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş-kalkış yapabileceğine dikkat çekti.

Bölgenin sembolleri ve mimari özelliklerinin havalimanı tasarımında kullanıldığını belirten Erdoğan, hava kontrol kulesinin ağaç formunda tasarlandığını ve pamuk motiflerinin tercih edildiğini söyledi. Erdoğan, kamu-özel ortaklığıyla inşa edilen havalimanının yapımında devletin bütçesinden tek kuruş çıkmadığını, böylece altyapı eksikliklerini gidermekle kalmadıklarını, aynı zamanda Türkiye ekonomisine katma değer sağladıklarını belirtti.

Çukurova Havalimanı'nın yapımında da kamu-özel işbirliğiyle toplam 608 milyon 500 bin avro yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, devletin 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin avro kira geliri elde edeceğini belirtti. Havalimanının doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını ve 5 milyondan fazla kişiye hizmet vereceğini ifade etti.

Erdoğan, havalimanına erişimi kolaylaştırmak için 15,9 kilometrelik yol yapımını tamamladıklarını ve çeşitli köprüler inşa ettiklerini belirtti. Çukurova Havalimanı'nı Mersin , Adana , Gaziantep hızlı tren hattına entegre ettiklerini vurgulayan Erdoğan, böylece seyahat sürelerinin kısalacağını ve havalimanına erişimin daha da kolaylaşacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , havalimanının yolcu taşımacılığının yanı sıra bölgenin ihracatında da önemli rol oynayacağına dikkat çekti. Mersin Limanı, organize sanayi bölgeleri ve sanayi tesislerinden gelen ürünleri buradan dünyaya göndereceklerini belirtti.

Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmayacağını, eğitim merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, muhalefeti hizmetlere gölge düşürmekle suçladı. Çukurova Havalimanı'nın depreme yardım ulaştırma açısından önemine dikkat çeken Erdoğan, muhalefetin havalimanı hakkındaki eleştirilerini de yanıtladı.

Erdoğan, havacılık faaliyetlerindeki gelişmelere değinerek, aktif havalimanı sayısını artırdıklarını, havayolu kargo seviyesini yükselttiklerini ve uçulan ülke sayısını artırdıklarını belirtti. Ulaşım altyapısına ciddi yatırımlar yaptıklarını, yüksek hızlı treni ülkemize kazandırdıklarını vurguladı.

Adana Doğu Akdeniz Konteyner Limanı projesi hakkında da bilgi veren Erdoğan, deniz üzerinden Adana 'yı Orta Doğu'ya bağlayacaklarını belirtti. Çukurova'ya ve Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, dua edildikten sonra kurdele keserek havalimanının resmi açılışını gerçekleştirdi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çukurova Havalimanı Mersin Adana