Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Ayşenur evladımızın hesabını mutlaka verecek


Google News

Yayınlama: 5 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Şeria'da İsrail kurşunuyla öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için Evladımızın hesabını adalet önünde mutlaka soracağız dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşme öncesinde Becirovic için resmi karşılama töreni düzenlendi.

Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti. İki lider, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'in her daim Türkiye'nin yanında olduğunu vurguladı. Bölgenin barış ve istikrarına katkı sağladıklarını belirten Erdoğan, 6 Ekim'de düzenlenecek seçimlerin huzur içinde geçmesini diledi.

Erdoğan, Saraybosna-Belgrad otoyolunun yapımına ilişkin çalışmaları ele aldıklarını ifade etti. Bosna Hersek'in kalkınmasına yönelik projelere destek vereceklerini aktaran Erdoğan, kimlikle seyahati mümkün kılmayı ve savunma sanayinde işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan, soykırımın gelecek nesillere anlatılmasına yönelik gayretlerini sürdüreceklerini belirtti. Gazze'de yaşananlarla Srebrenitsa soykırımını karşılaştıran Erdoğan, İsrail'in Ayşenur İslam'ın hesabını vereceğini vurguladı.

Becirovic ise Erdoğan'ın dünya çapında bir lider olduğunu ifade ederek, ilişkilerin daha da güçlenmesini istediğini söyledi. İki ülke arasında ilk ticari anlaşmanın yapıldığını anımsatan Becirovic, ticaret ilişkilerinin gelişmesini diledi.

Becirovic, Srebrenitsa Katliamı'nın 30. yılına işaret ederek, kimsenin böyle hadiseler yaşamasını istemediklerini belirtti. İki ülkenin dostluğunun önümüzdeki dönemde daha da artacağına inandığını ifade eden Becirovic, Erdoğan'a teşekkür etti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

erdogan istanbul bosna hersek