Demirören Grubu'ndan 'vergi' iddialarına yalanlama: Tüm yükümlülükler yerine getirilmektedir


Google News

Yayınlama: 3 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Demirören Grubu, bir medya organında çıkan vergisel kararın grupla ilişkilendirilmesine yönelik haberde gerçeklerin çarpıtıldığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, 'Demirören Grubu vergisel olarak tüm yükümlülüklerini yasanın belirlediği kanunlar ç

## Demirören Grubu'nun Açıklaması: "Vergi Yükümlülüklerimizi Tam Olarak Yerine Getiriyoruz"

Demirören Grubu, bir medya organında yer alan ve grubun vergisel kararlarla ilişkilendirildiği iddiaları hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, grup, vergi yükümlülüklerini yasalara uygun şekilde yerine getirdiğini vurguladı ve iddiaların gerçeklerden uzak olduğunu belirtti.

"Yazılanın aksine, bahsi geçen vergilerin mükellefi Demirören Grubu iştirakleri değil, ilgili kamu kurumlarıdır," diyen grup, gerçeklerin çarpıtıldığını ifade etti.

Açıklamada, Demirören Grubu'nun tüm vergisel yükümlülüklerini kanunlar çerçevesinde yerine getirdiğinin altı çizildi. "Demirören Grubu vergisel olarak tüm yükümlülüklerini yasanın belirlediği kanunlar çerçevesinde yerine getirmektedir," denildi.

Açıklamanın devamında, Ocak 2024 itibariyle şans oyunları vergisinin önceki seviyesine getirildiği ve bu düzenlemenin ardından kamuya aktarılan gelirlerde önemli bir artış yaşandığı vurgulandı. "Yasa dışı bahis ve kumarla etkin mücadele etmek amacıyla, Ocak 2024 itibariyle şans oyunları vergisi önceki seviyesine getirilmişti. Bu düzenlemeler sonrası, artan ikramiye oranıyla birlikte kamuya aktarılan gelirlerde enflasyonun çok üzerinde bir artış sağlanmıştır," açıklamasında yer aldı.

Demirören Grubu, şans oyunları vergisinin yüksek olduğu döneme kıyasla, toplam kamuya aktarılan gelirlerin reel anlamda da yükseldiğini belirtti. Dezenformasyon içeren haberlerle mücadele edeceklerini belirten grup, "Dezenformasyon içeren her türlü haber ile hukuki yollara başvurarak mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız," ifadelerini kullandı.

Demirören Grubu'nun açıklaması, medyada yer alan iddiaların doğru olmadığını ve grubun vergi yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğini vurguladı. Açıklama, kamuya aktarılan gelirlerde yaşanan artışı da gözler önüne sererek, şans oyunları vergisiyle ilgili düzenlemelerin kamuya olumlu etkilerinin altını çizdi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

demiroren grubu vergi yalanlama