Dilan Polat çıktı mı? Dilan Polat Masak raporu nedir? İşte mahkeme kararı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile ilgili sorular gündemde. Dilan Polat çıktı mı? Dilan Polat Masak raporu nedir? soruları araştırılıyor. Konuya ilişkin mahkemeden Dilan Polat kararı geldi. İşte Dilan Polat son

Dilan Polat, sosyal medya fenomeni ve aylardır hapiste olan bir kişidir. Son zamanlarda, tahliye edilip edilmediği ve mahkeme tarafından reddedilen tahliye talebi hakkında haberler gündeme gelmiştir. Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ardından, mahkeme 5 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vermiştir. Dilan Polat ve diğerleri, bu karara itiraz etmiş, ancak mahkeme sadece Dilan Polat'ın itirazını yeniden değerlendirmeye almıştır.

Soruşturma kapsamında hazırlanan son raporda, Dilan Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı ve hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği, ancak hesaplarında şüphe uyandıracak bir durumun olmadığı belirtilmiştir. Rapora göre, Dilan Polat'ın ticari ve finansal kararları alma yetkisi olmadığı ve karar vericilerinin eşi Engin ve Sezgin Polat olduğu kaydedilmiştir. Engin Polat'ın hesabında ise yüksek miktarda para girişi ve çıkışı olduğu ve bu dönemde araç ve gayrimenkul aldığı görülmüştür.

İddianamede, savcı, soruşturmaya konu şahıs ve şirketlerin profesyonel bir organizasyonla gerçek ticari faaliyetleri yasa dışı faaliyetlerle harmanlayarak kontrolü imkansız hale getirmeye çalıştıklarını değerlendirmektedir. Ayrıca, kripto cüzdanlar kullanılarak gerçek durumun gizlendiği ve lüks yaşam için para kullanıldığı kanaatine varılmıştır. Ancak raporda, yasa dışı bahis ve kara para aklama konusunda bir tespit bulunmadığı da vurgulanmaktadır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

seohaber Dilan Polat Dilan Polat çıktı mı Dilan Polat masak raporu Dilan Polat tahliye oldu mu Dilan Polat son durum galeridetay