Dünyada krize neden olan yazılım sorununa Selçuk Bayraktar'dan açıklama: Sadece birinin çökmesi bile...


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolji Lideri Selçuk Bayraktar, dünya genelinde yaşanan yazılım kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CrowdStrike'ın Microsoft'a sunduğu siber güvenlik hizmetlerinde meydana gelen güncellemeler, küresel ölçekte yazılım sorunlarına yol açarak dünya genelinde birçok sektörde, özellikle havayolu şirketleri ve bankalar gibi kritik sistemlerde teknik aksaklıklar yaşanmasına neden oluyor. Selçuk Bayraktar, bu duruma ilişkin X platformunda yaptığı paylaşımda, "Tek bir işletim sistemi, tek bir arama motoru, birkaç sosyal medya platformu ve sınırlı sayıda alışveriş sitesinin varlığı, herhangi birinin çökmesiyle tüm bağlantılı devletlerin kritik altyapısının ciddi şekilde sarsılmasına yol açıyor." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yüksek teknolojinin ağır bir şekilde tekelleşmesinin dünya sisteminde yarattığı kırılganlığa dikkat çekerek, "Zaman zaman yüksek teknolojinin sosyal refahı artırma amacı, sistemin kilitlenmesiyle sonuçlanabiliyor. Siber fiziksel ağlarla sarılı bu dünyada, her teknoloji alanında bağımsızlık büyük bir önem taşıyor." dedi. Bu bağlamda, tam bağımsız ve gelişmiş bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi gerektiğini vurguladı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

bilgisayar alisveris microsoft teknoloji guvenlik istasyon yazilim muayene turkiye isletim altyapi sirket selcuk devlet yazili hizmet toplum sistem ariza aksak hamle bagli dunya medya bagim ifade alani duzey cokme sorun banka siber guven toplu yogun turki fizik bagl konu yazi yolu alan arac soru ara bag oru sor thy yol yog