EKK'da OVP hazırlıkları ele alındı


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) toplantısında Orta Vadeli Program'a (OVP) yönelik hazırlıkların ele alındığı belirtildi. Toplantıya ilişkin açıklamada Eylül ayının ilk haftasında açıklanması planlanan OVP’nin temel politika hedeflerinin...

Orta Vadeli Program Hazırlıkları Devam Ediyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, 2025-2027 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Program (OVP) çalışmaları ele alındı. Eylül ayının ilk haftasında açıklanması planlanan OVP'nin temel politika hedefleri görüşüldü.

Küresel ve yurt içi ekonomik gelişmeler ışığında oluşturulan güncel makroekonomik tahminler ve bütçe büyüklükleri değerlendirildi. Enflasyonda belirgin bir iyileşme ile kalıcı fiyat istikrarını sağlayacak, mali disiplini güçlendirecek, finansal istikrarı sürdürecek önlemler görüşüldü.

OVP, toplumun refahını ve satın alma gücünü yükseltmeyi amaçlayan aktif sanayi politikalarına destek sağlayacak ilave politikaları içeriyor. Afetlerle mücadeleden yeşil ve dijital dönüşüme, enflasyonla mücadele ve finansal istikrardan kamu maliyesine kadar tüm öncelikli yapısal reform alanları ele alınıyor.

İş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, yüksek katma değerli üretim ve ihracatın desteklenmesi, enerji ve ulaştırma altyapılarının geliştirilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması hedefleniyor. İşgücü piyasasının verimliliği, sosyal güvenlik ve sosyal yardımlar sistemi de OVP'de ele alınan alanlar arasında yer alıyor.

OVP'nin hazırlanmasında, enflasyonu düşürmek, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve toplumsal refahı artırmak için gerekli politikaların belirlenmesi amaçlanıyor. Programın Eylül ayının başlarında açıklanması bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.