AVM'ler saat kaçta açılıyor kaçta kapanıyor, alışveriş merkezleri saat kaça kadar açık?


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

AVM'ler saat kaçta açılıyor? AVM'ler saat kaçta kapanıyor? Yeni yayınlanan genelgeye göre alışveriş merkezleri saat kaça kadar açık olacak? Detaylar haberimizde...

AVM'ler saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor, alışveriş merkezleri saat kaça kadar açık? 

AVM'lerin mesai saatleri, Covid-19 tedbirleri dahilinde tekrardan belirlenmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 şehre iletilen genelgeye göre AVM'lerin mesai saatleri açıklanmıştı ve geçerli saatlerde güncel olarak herhangi bir değişiklik olmadı.

Alışveriş merkezlerine HES kodu ile girme şartı getirilirken aynı zamanda yeni bir karar paylaşılıncaya kadar alışveriş merkezi, market, kuaför gibi belirli iş yerlerine belirlenen saatlerde giriş ve çıkış yapılabilecek. 

Alınan kararlar ve İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, AVM’ler saat kaçta açılıyor, saat kaçta kapanıyor?

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında AVM'lerin mesai saatleri, salgının ilk zamanlarında değiştirilmişti. 

Hafta içi belirlenen saatler dahilinde avmler açık olurken, hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması sebebiyle AVM'ler de kapalı olacak.

Kalabalığı ve hareketliliği en aza indirgemek adına alınan bu tedbirle Covid-19 vaka sayısında kayda değer bir düşüş oldu.

Açıklanan son İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, AVM mesai saatleri nasıl değişti? AVM'ler kaçta açılıyor, saat kaçta kapanıyor?


AVM Çalışma Saatleri

İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı genelgede alışveriş merkezlerinin 10.00-20.00 saatleri arasında çalışacağı duyuruldu.


AVM'LERİN AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİ

Genelgeye dahilinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde çıkan kararlar kapsamında yeni önlemler alınmıştı. 

Bu kapsamda alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri yalnızca 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebiliyor.

AVM'lerde yer alan kafe, lokanta ve restoran gibi yeme içme mekanlarının da bu kapsama dahil olduğu, bahsedilen yerlerde yemek için kullanılan masalardaki oturma kuralları da kaldırıldı.


Ayrıca, AVM' de bulunan bu iş yerleri de 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis ya da "gel-al"  şeklinde çalışacak. 

Genelge kapsamınca AVM'ler, saat 20.00'den sonra kapalı olacağından bahsedilen iş yerleri de hizmet vermeyi aynı saatte bitiriyor.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
AVM Alışveriş Merkezi