Dolar yükselmeye devam ediyor! Dolar ve altın ne kadar yükselecek?


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika! Merkez Bankası'ndaki son değişiklikler sonrası dolar yükselmeye devam ediyor. Dolar bugün ne kadar oldu? Dolarda son durum nedir? Dolar neden yükseldi?

Dolar yükseliyor! Altın yükseliyor! Kurdaki bu artış ne zamana kadar devam edecek? Tüm detaylar bu haberimizde...

Dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nda yaşanan bayrak değişiminden sonra yükselişine bu haftanın 2. işlem gününde de hız kazandırıyor.

ABD'de 10 yıllıkların faizlerinde yaşanan artış sonrası Mart ayında Merkez Bankası'nın tahminlerin üstünde 200 bp faiz artışı dolar/Tl kurunu 7.20'lere kadar geriletmişti.

Merkez Bankası'nda meydana gelen yönetici değişikliğinin ardından dolar kuru 8.50'yi gördükten sonra 7.70'e düşerken bu rakamlarda kalıcı olmadı.

Haftaya 8.07 dolaylarında başlayan dolar kuru, 30 Mart sabahı 8.27'den 8.45' i geçti. Sonrasında 8.38 seviyelerine kadar düştü.

Euro/TL 9.85'in üstüne çıktı. Spot altın fiyatı düşmesine rağmen kurdaki yükseliş sebebiyle gram altın fiyatı 450 TL'nin üzerine çıktı

Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri 465 seviyesini görüyor.

ABD'de 10 yıllıkları 1.74 ile son 1 senenin en yüksek seviyesine çıkarken, dolar endeksi 93'e dayandı. Türkiye'nin 10 yıllık tahvil faizleri de yüzde 14'ten yüzde 20'ye yükseldi.


Dolar yükselmeye devam ediyor!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasından sonra dolar kurunda ciddi bir hareketlenme yaşanmıştı.

Bu hafta piyasalarına yine hareketli bir şekilde başlayan dolar kuru, vatandaşların merak konusu oldu. Bu haftanın ikinci işlem gününde

8.50 TL'ye ulaşan dolar yükselmeye devam edecek mi?

Naci Ağval'dan sonra Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya da bugün görevden alındı. Murat Çetinkaya'nın yerine Mustafa Duman getirildi. 

Yönetimdeki bu ani değişimler doların yükselmesini tetiklerken önümüzdeki günlerde dolar kurunun nasıl seyretmeye devam edeceği herkes tarafından ilgiyle takip ediliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
dolar TL ekonomi borsa bist