Tatil Rezervasyonlarındaki Büyük Düşüş Devam Ediyor


Google News

Yayınlama: 8 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Tatil Rezervasyonlarındaki Büyük Düşüş Devam Ediyor - Oluşan tabloda hangi ülke karlı?

Terör tehdidi, Suriyeli mülteci akını, komşu ülkelerde yaşanan iç savaşlar derken şimdi de Ankara'da Türkiye'nin kalbinde meydana gelen patlama...


Türkiye'den ulusal televizyon kanallarına yansıyan tüm bu olumsuz görüntüler, turistlerin seyahat tercihlerinde Türkiye'ye olan ilgisini olumsuz yönde etkiledi ve tatil rezervasyonları Ankara'da yaşanan bu son terör saldırısının ardından neredeyse durma noktasına geldi.


Dünya'nın en büyük seyahat acentalarından TUI'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Joussen, önümüzdeki yaz için Türkiye'ye yapılan tatil rezervasyonlarının Ocak ayında Sultanahmet Meydanı'nda 11 Alman turistin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından geçen yıla oranla yüzde 40 düştüğünü belirtti.


Öte yandan Joussen, Hannover'deki genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, saldırının öncesinde yapılan rezervasyonların da bu saldırıdan sonra iptal edildiğini aktardı. 


Ülkemizde ve Kuzey Afrika gibi turistlerin yoğun ilgisini çeken bölgelerde sıkça yaşanan terör saldırılarının ardından oluşan tablo rezervasyon iptallerinden en çok, güvenli ülke imajını koruyan İspanya'nın karlı çıktığını gösteriyor.


Bir çok seyehat acentası ise aşırı talep nedeniyle İspanya için rezervasyon alımlarını durdurdu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Tatil Rezervasyon Ekonomi Seyehat Acenta Terör Saldırı Ankara Patlama