El Turco açılımı... Osmanlı'dan göç ettiler


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Son güncelleme: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Türkiye, Osmanlı topraklarından Latin Amerika’ya göç eden ve ‘El Turco’ adını alan grupları akraba topluluklar içinde kabul ediyor. YTB Başkanı Eren, ‘İster Hristiyan olsun ister Ezidi olsun ister Müslüman olsun onlar da bizim kardeş topluluğumuz’ dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Osmanlı İmparatorluğu'ndan Latin Amerika'ya göç etmiş ve "El Turco" olarak bilinen toplulukların torunlarını tespit etmek için kapsamlı bir çalışma başlattı. YTB Başkanı Abdullah Eren, bu göçmenlerin çoğunlukla Osmanlı tebaası olan Hristiyan, Ezidi veya Müslümanlardan oluştuğunu ve "El Turco" olarak adlandırıldıklarını belirtti. Eren, Türkiye'nin öncelikleriyle uyumlu olarak bu topluluklarla faaliyetler yürüttüklerini ve amaçlarının ortak tarihi ve kültürel değerleri korumak, akademik iş birliğini geliştirmek ve sivil toplum kuruluşlarını desteklemek olduğunu ifade etti. Ayrıca, kendisinin Batı Trakya kökenli olduğunu ve Türkiye'nin garanti altında tuttuğu Batı Trakya Türk topluluğunun yanı sıra Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve diğer Osmanlı bakiyesi topraklarda yaşayan Türk topluluklarının da bulunduğunu vurguladı. YTB, Latin Amerika'da "El Turco" olarak adlandırılan ve devlet başkanları, sanatçılar ve iş insanlarını da içeren toplulukların torunlarını kapsayan geniş bir çalışma yürütüyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

turkmenistan bulgaristan gayrimuslim filipinler brezilyali komisyonu kastamonu gocmenler ekseriyet disisleri makedonya gumulcine hristiyan kolombiya cografya milyoner ortadogu tatarlar komisyon topluluk istanbul brezilya terekeme vatandas arjantin abdullah musluman torunlar faaliyet ricardo amerika meksika gokyuzu oncelik benitez shakira disinda turkiye filipin turkler arnavut baskan ahiska birlik soydas bakiye kapsam carlos devlet akraba gokyuz varlik trakya grammy gocmen tespit efendi michel kosova milton lubnan toplum yuzyil uyumlu toprak disis tebaa sarki iceri arasi lozan temer bunye sahib sahip tabir kirim sanat ezidi deger bilgi aktor insan sunum bolge taraf alaka jamil tatar tanim turco filip sekil latin statu toplu mario torun dalga turki nasip zaman uyum baba sunu dizi mene disi basi kiri ulke bolg tani tbmm moro buyu konu ilgi insa odul isim turk once grup abdo amac halk anne yurt aras asya luis slim dari cap ara bas diz dis goc los ici ora kir tan yil