Emekliye zamlı maaş farkı yattı mı, ne zaman yatacak? (2024 SGK temmuz ayı emekli maaş farkı ödeme takvimi)


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Emekliye zamlı maaş farklarının yatırılacağı tarih, Emekli Sandığı kapsamında maaş farkı almayı bekleyen milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. 2024 temmuz ayı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanlara, 14 günlük zamlı

Emekli Sandığı kapsamında maaş alan milyonlarca kişi, Temmuz ayı zamlı maaş farklarının yatırılacağı tarihi merak ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruya göre, emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Temmuz dönemi zam farkları 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecek. Bu kapsamda toplam 2 milyon 441 bin 795 kişiye, 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları banka veya PTT hesaplarına gönderilecek.

SGK'nın açıklamasına göre, aylıklarını her ay alanlara Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak. Aylıklarını üçer aylık periyotlar halinde almakta olanlardan;

1. grupta (Mayıs-Haziran-Temmuz) aylık alanlara Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı,
2. grupta (Haziran-Temmuz-Ağustos) aylık alanlara Temmuz ve Ağustos ayları için 2 aylık maaş farkı,
3. grupta (Temmuz-Ağustos-Eylül) aylık alanlara Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için 3 aylık maaş farkı tutarında tahakkuk ettirilmiştir.

Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar lira olacak.

Bu arada, en düşük emekli aylığını da içeren vergi paketi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bu düzenleme ile en düşük emekli aylığı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilecek. Emekli ve memurlara zamlı maaşlar Ağustos ayında ödenmeye başlayacak.

Emekli maaşları, tahsis numarasının son rakamına göre ayın 17'sinden 26'sına kadar olan tarihlerde ödeniyor. Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar maaşlarını ayın 25'inde, son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında, son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, son rakamı 2 ve 0 olanlar ise her ayın 28'inde alıyorlar.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.