Enflasyon tahminleri değişti: Bakan Şimşek'ten açıklama!


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından enflasyon beklentileriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şimşek'in paylaştığı verilere göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43'e, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 30'a ve 24 ay sonrası enflasyon beklentisi ise yüzde 19,3'e düşmüş durumda. Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanmasından bu yana, hem 12 ay hem de 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinde kesintisiz bir gerileme gözlemleniyor.

Bakan Şimşek, gerçekleşen yıllık enflasyonun yükseldiği bir dönemde, beklentilerin iyileşiyor olmasının dezenflasyona yönelik politikaların başarısına işaret ettiğini belirtti. Ayrıca, Temmuz ayında aylık enflasyonda geçici etkiler nedeniyle bir artış beklediklerini, ancak yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngördüklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşmesi bekleniyor.

Bakanın bu açıklamaları, enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veriyor ve hükümetin ekonomik politikalarına olan güveni yansıtıyor. Enflasyon beklentilerindeki iyileşme, ekonominin istikrara kavuşması ve öngörülebilir hale gelmesi açısından oldukça olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

enflasyon yukselis kaynakli beklenti politika aciklama kesinti katilim kaynak mehmet olacak harris temmuz maliye basari hazine inanc hesap biden medya ifade yuzde aylar donem bakan tibbî surec dalga zaman hedef sure bide inan aday etki fark july muz onu rus son yil