Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünde AKP propagandası: '2071' vurgusu yaptı


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıldönümü Kutlama Programı'nda konuştu. Malazgirt zulme karşı kenetlenmenin zaferidir diyen Erdoğan, Malazgirt'i 2071 Türkiye'sine giden yolda önümüzü aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor i

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Savaşının 953. yıldönümü dolayısıyla Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan, konuşmasında tarihin önemine vurgu yaparak, "Tarihini, talihini, istikametini belirleyen Malazgirt Zaferimizin yıl dönümünde sizlerle birlikteyiz. Malazgirt Zaferinin 953. seneyi devriyesine ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Malazgirt Zaferi'nin Anadolu'nun kapılarının bir daha kapanmamak üzere açıldığı önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Erdoğan, "Malazgirt Zaferi, tarihimizi ve edebi ikametimizi belirledi. Malazgirt Zaferi bir ihya hareketinin başlangıcıdır. Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılınadır, Malazgirt Zaferinin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz" dedi.

Erdoğan, 953 yıl önce Sultan Alparslan komutasındaki orduda sadece Türklerin değil, Kürtlerin, Arapların ve İslamla müşerref olan diğer kavimlerin de düşmana karşı omuz omuza savaştığını, kanlarının bu topraklarda birleştiğini vurguladı. Bu güçlü ittifakın Malazgirt Zaferi'ni armağan ettiğini söyledi.

Erdoğan, "Malazgirt'i sadece şanlı tarihimize ait altın bir halka olarak değil, 2071 Türkiyesine giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor" dedi.

Sultan Alparslan'ın sadece Anadolu'yu fethetmekle kalmayıp, kutlu bir dava da emanet ettiğini belirten Erdoğan, "Davamız güneşin doğup battığı her yere ila-yı kelimetullahı götürmek davasıdır. Davamız hak ile batılın kıyamete kadar sürecek kavgasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Davamız, toprağı vatan, vatanı aziz kılmaktır. Zaman değişir, asırlar değişir ama bu değişmez. Kan aynı kan, karakter aynı karakterdir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin Kudüs'ün fethinin önünü açan stratejik bir dönüm noktası olduğunu ve tüm Müslümanların zaferi olduğunu da vurguladı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.