F-16'lar Ukrayna'da resmen havalandı! Zelenskiy poz verdi, konum bilinmiyor


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Rus işgaline karşı direnen Kiev yönetimi aylardır hayal ettiği savaş uçaklarını uluslararası medyaya gösterdi, ABD üretimi jetlerin kalkış yaptığı üs ise gizli tutuluyor.

Ukrayna, Batı'dan talep ettiği F-16 savaş uçaklarına sonunda kavuştu. Pazar günü, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, uluslararası medyaya yeni alınan F-16 jetlerini gösterdi. AFP'ye göre, Zelenskiy, daha sonra uçarken çekilen fotoğraflarının paylaşıldığı jetlerin önünde poz verdi. Haberde dikkat çeken bir detay, jetlerin kalkış yaptığı üssün yerinin gizlenmesiydi.

Zelenskiy, kendilerine sağlanan uçak sayısını yetersiz bulduğunu belirtti ve "İmkansız kelimesini sıklıkla duyarız. Artık bu bir gerçek, gökyüzümüzde F-16'lar var" dedi. Rusya, ABD yapımı F-16'ların Ukrayna'ya teslim edilmesini, savaşta ciddi bir tırmanış olarak görüyor ve bu jetlerin vurulacağını defalarca açıkladı.

NATO üyesi ülkeler tarafından Ukrayna'ya yaklaşık 80 F-16 sağlanması planlanıyor, ancak bu sürecin yıllar alması bekleniyor. F-16'lar, Ukrayna'nın askeri kapasitesini artıracak ve Kiev'in pozisyonunu güçlendirecek. Bu jetler, kara saldırıları, havadan keşif ve karadan havaya füze rampalarını tespit etme gibi çeşitli görevleri yerine getirebiliyor. Ayrıca, 20 milimetrelik topa ve bomba, roket taşıma kapasitesine sahip . Ukrayna'nın envanterinde bulunan 250 km menzilli Storm Shadow füzeleri de F-16'lar tarafından ateşlenebilir.

ABD savunma devi General Dynamics tarafından tasarlanan F-16'lar, dünya çapında birçok ülkenin hava kuvvetlerince kullanılıyor. Hafifliği ve çevikliğiyle öne çıkan F-16'lar, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşında stratejik bir önem taşıyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

yolda?rusya milimetre kilometre karadeniz tanksavar karargâh fotograf menzilli pozisyon vladimir kanatlar hollânda dynamics envanter ukrayna donanim general leopard patriot taarruz tasarim kiyisin holland nitelik gokyuzu kiyamet turkiye kanatli altinda menzile kiyisi servis gokyuz egitim menzil uretim abrams yagmur shadow kelime avrupa siklik kuvvet gundem tasari guneyi sistem gorev govde haber yazin lider nokta rampa pazar putin sahip ustun seyir talep rusya dunya tanes kabul kader savas medya bolge tarih tasar anlam aylar roket kanat alman pilot guney cephe sehir donum isgal altin subat cevik turki konum storm silâh yapim kara donu fuze basi kiyi ulke tane tank dogu kiev icra uste konu imha nato yapi yazi plan gunu ucak adim saat hava sayi sevk fark cap abd afp alt ara bas dev hat jet ken gun onu poz rus ust uye top soz yaz yer sik yil