Fas kralının projesi: Kimdir bu Fener'in yeni yıldızı En-Nesyri


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Fenerbahçe'ye imza atması an meselesi olan Youssef En-Nesyri'nin hayatı sırlarla dolu. Cristiano Ronaldo'nun zıplama rekorunu kıran Faslı golcü, kral Altıncı Muhammed'in başlattığı futbol projesinin bir ürünü.

Fenerbahçe, uzun süredir peşinden koştuğu Youssef En-Nesyri transferini nihayet tamamlamak üzere. Gazeteci Sercan Hamzaoğlu'nun haberine göre, Jose Mourinho'nun kişisel telefon görüşmesi sonrasında En-Nesyri, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti. Habere göre, Fenerbahçe, ödeme koşullarında Sevilla ile büyük ölçüde anlaşmaya vardı. Oyuncunun hafta başında sağlık kontrolünden geçmek üzere İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Raporlara göre, Fenerbahçe bu transfer için Sevilla'ya bonuslarla birlikte yaklaşık 20-22 milyon euro bonservis ücreti ödeyecek ve oyuncuya dört yıllık bir sözleşme karşılığında yaklaşık 24 milyon euro maaş ödeyecek. Faslı forvetin transferi gerçekleşirse, 17 milyon euroluk bonservis bedeliyle Türk futbol tarihinin en pahalı oyuncusu olan Jardel'in rekorunu kırmış olacak.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Fenerbahçe'ye katılmak üzere olan Youssef En-Nesyri'nin hayatı gizemlerle dolu. En-Nesyri, futbol tutkunu bir ailede büyüdü. Üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Youssef'in bir ağabeyi ve bir ablası var. Babası Rachid En-Nesyri sayesinde ailedeki herkes futbola tutkuyla bağlı hale geldi. Uzun boylu ve güçlü fiziği sayesinde çocukluğundan beri spora yatkın olan 27 yaşındaki futbolcu, sokak futbolu oynayarak büyüdü.

Fas Kralı Muhammed VI, sokaktaki yetenekli gençleri keşfetmek için bir futbol projesi başlattı ve En-Nesyri bu programdan yararlanma şansına sahip çocuklardan biriydi. Orta halli bir aileden gelen En-Nesyri, kralın kurduğu akademi sayesinde yükselişine başladı. Kariyerinin tamamını İspanya'da Malaga, Leganes ve Sevilla kulüplerinde geçiren En-Nesyri'nin özel hayatı ise neredeyse bir sır. Bekar olmasına rağmen üç çocuğu olan En-Nesyri, ailesine dair her şeyi gözlerden uzakta yaşamayı tercih ediyor. Çocuklarının annesi hakkında hiçbir bilgi yok ve çocuklarının kimliklerini de aynı gizlilikle saklıyor. Röportaj vermeyi sevmeyen En-Nesyri, kariyeri boyunca sadece birkaç röportaj verdi.

En-Nesyri için taraftar desteği çok önemli. Marca gazetesine verdiği röportajda, "Bir oyuncuya gereken değeri verip desteklemezseniz, size hiçbir şey vermeyeceğini bilmelisiniz. Ama desteklerseniz size çok şey verir." demiştir. Hayat felsefesini "gol ve iş" olarak özetleyen En-Nesyri, kendisini işlenmeyi bekleyen bir elmas olarak görenlere, "Ben sahada, dışarıda değil konuşmayı tercih ediyorum." cevabını vermiştir.

En-Nesyri, 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Portekiz'i 1-0 yendikleri maçta attığı golle hem Ronaldo'yu eledi hem de yükselme rekorunu kırdı. Ronaldo, 2019'da Juventus formasıyla Sampdoria'ya attığı golde 2,5 metreye yükselirken, En-Nesyri 2,78 metreye yükseldi. 1,92 metre boyundaki En-Nesyri'nin güçlü fiziksel özellikleri ve hızı, savunma arkası koşularındaki ustalığı ve hava toplarındaki başarısı ile tanınır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Fenerbahçe Fas Jardel Youssef En-Nesyri