Fenerbahçe'de En-Nesyri Göztepe karşısında siftah yaptı, Jose Mourinho golü görmedi!


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Spor Haberleri - Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Youssef En-Nesyri, 2-2 berabere kaldıkları Göztepe karşısında ağları havalandırdı. Jose Mourinho, Faslı yıldızın golünü görmedi.

Fenerbahçe , Göztepe'yi Gol Seline Boğdu: Mourinho'nun Çift Forvet Taktiği İşe Yaradı

Fenerbahçe , Süper Lig'in ikinci haftasında Göztepe'yi deplasmanda 2-2'lik bir skorla beraberliğe zorladı. Maçta gollerin ön plana çıktığı bir mücadele yaşandı ve Mourinho'nun çift forvet taktiği işe yaradı.

Mourinho, Lille maçında kadroya yaptığı 3 değişiklikle Göztepe karşısına çıktı. Sağ bekte Mert Müldür yerine Bright Osayi-Samuel, stoperde Alexander Djiku yerine Rodrigo Becao ve orta sahada Mert Hakan Yandaş'ın yerine Youssef En Nesyri görev aldı. İrfan Can Eğribayat ise cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Fenerbahçe 'nin ilk golü, 45. dakikada penaltıdan geldi. Hızlı gelişen bir hücumda Osayi-Samuel ile Djalma arasında yaşanan mücadele sonrası hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Dzeko, kaleciden farklı köşeye gönderdiği vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Mourinho, ilk yarı bitmeden soyunma odasına girerken, ikinci golü ise 45+7'de Youssef En-Nesyri attı. Szymanski'nin ortasına yaptığı kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkaran En-Nesyri, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

Fenerbahçe 'nin Nisan 2023'teki Sivasspor maçından bu yana ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasının ilk yarısının duraklama dakikalarında iki gol bulduğu kaydedildi. Bu, Mourinho'nun çift forvet taktiğinin etkinliğinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Maçın ikinci yarısında Göztepe, iki gol bularak beraberliği yakaladı. Ancak Fenerbahçe 'nin güçlü hücum gücü karşısında ikinci yarıda gol bulmaktan geri kaldı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe , Süper Lig'de 2 puanla yoluna devam ediyor. Göztepe ise 1 puanla ilk iki maçını tamamladı. Ligin daha uzun ve zorlu bir maraton olması göz önünde bulundurulduğunda, Fenerbahçe 'nin bu sonuçtan daha fazlasını beklediği aşikar.

Mourinho'nun taktikleri ve yeni transferlerin performansları, Fenerbahçe 'nin bu sezonki hedeflerine ulaşması için büyük önem taşıyor. Takımın önümüzdeki haftalarda nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Fenerbahçe Jose Mourinho Youssef En-Nesyri