Fenerbahçe'de mutlu son! En-Nesyri imzaya geliyor - Futbol Haberleri


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Fenerbahçe'de yaz döneminin en önemli parçası tamamlanmak üzere! Sevilla'da forma giyen Faslı santrafor Youssef En-Nesyri'nin yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Fabrizio Romano'nun haberine göre; Sevilla, Faslı forvet için 20 milyon Euro'nun üzerinde bi

Fenerbahçe, yaz transfer sezonunun en önemli transferini gerçekleştirmek üzere son aşamaya geldi. La Liga ekiplerinden Sevilla'da forma giyen Faslı forvet Youssef En-Nesyri'nin, yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor. En-Nesyri, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda karşılaşacağı Lugano maçında forma giyebilecek.

Sevilla'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, takımın sezon öncesi hazırlıklarının devam ettiği belirtilirken, En-Nesyri'nin takımdan ayrılacağı için antrenmanda yer almadığı duyuruldu.

Öte yandan ünlü transfer uzmanı Fabrizio Romano'nun haberine göre; Fenerbahçe, En-Nesyri ile kişisel şartlarda anlaşmaya vardı ve uçuş ile sağlık kontrolü için rezervasyon yapıldı. Sevilla, Faslı forvet için 20 milyon Euro'nun üzerinde bir ücret alacak.

Eğer transfer bu rakamlar üzerinden gerçekleşirse, En-Nesyri, Süper Lig tarihinin en pahalı transferi olacak. Daha önce bu rekor, 2000/01 sezonunda Galatasaray'ın Porto'dan 17 milyon Euro'ya transfer ettiği Jardel'e aitti.

Geçtiğimiz sezonu 41 maçta 20 gol ve 3 asistle tamamlayan En-Nesyri, 1.92 metre boyuyla hava toplarında ve fiziksel mücadelelerde oldukça etkili bir oyuncu. Hızı ve savunma arkasına yaptığı koşularla da dikkat çeken En-Nesyri, duran toplarda ve ortalarda da gol üretebilen bir golcü.

Fas Milli Takımı'yla 73 maça çıkan ve 20 gol kaydeden En-Nesyri, kariyerine Fas'ın Mohammed VI Futbol Akademisi'nde başladı. 2015 yılında Malaga'ya transfer olan oyuncu, burada B takımıyla başladığı kariyerini kısa sürede A takıma yükselerek sürdürdü. Malaga formasıyla 41 maça çıkan En-Nesyri, 2018 yılında Leganes'e transfer oldu ve burada 53 maçta 15 gol kaydetti. 2020 yılında Sevilla'ya katılan En-Nesyri, kariyerinin en parlak dönemini burada yaşadı ve 2020-2024 yılları arasında 196 maçta 73 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.