Fenerbahçe ilk yarıda fişi çekti


Google News

Yayınlama: 3 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-0 yendi. Sarı lacivertliler yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı.

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı Devirip Yenilmezlik Serisini 32'ye Çıkardı

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek puanını 13'e yükseltti ve yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı.

Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda Allan Saint-Maximin'in 22. dakikada attığı golle öne geçti. 37. dakikada Dusan Tadic'in penaltıdan kaydettiği gol ise farkı ikiye çıkardı.

Fenerbahçe, bu galibiyetle Süper Lig'de üst üste 13. maçını kazanırken, son 32 resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 13'e yükseltirken, Kasımpaşa ise 5 puanda kaldı.

Maçın Özeti

Maçın başında Kasımpaşa, İsmail Yüksek'e yapılan bir faul pozisyonunda penaltı bekledi, ancak hakem Halil Umut Meler, Fenerbahçe lehine faul verdi.

8. dakikada Çağlar Söyüncü, Fall'a yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart gördü. Fenerbahçe, 13. dakikada Mert Müldür'ün ortasında penaltı bekledi, ancak Halil Umut Meler VAR'dan sonra devam kararı verdi.

22. dakikada Allan Saint-Maximin, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü attı. 35. dakikada Allan Saint-Maximin'in Kasımpaşa ceza sahası içinde düşürülmesiyle Fenerbahçe penaltı kazandı. Dusan Tadic, 39. dakikada penaltıdan farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, birkaç net gol fırsatı yarattı, ancak Kasımpaşa savunmasını geçemedi. 63. dakikada Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci ve Edin Dzeko'yu oyuna aldı.

Maçın sonlarında Kasımpaşa, birkaç kez Fenerbahçe kalesine yaklaştı, ancak son vuruşlarda başarılı olamadı. Maç, Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe'nin Yenilmezlik Serisi

Fenerbahçe, Kasımpaşa galibiyetiyle son resmi maçlarda yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı. Bu seri, 2022-23 sezonu başında Kayserispor'a 2-1 mağlup olmalarından sonra başladı.

Fenerbahçe, bu süre zarfında Süper Lig'de 29, Türkiye Kupası'nda 2 ve UEFA Avrupa Ligi'nde 1 maç kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe, Süper Lig'de tarihinin en uzun yenilmezlik serisine imza attı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.