Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

UEFA Avrupa Ligi'nden yoluna devam eden Fenerbahçe'nin lig aşamasındaki muhtemel rakipleri belli oldu. Sarı-lacivertliler kura çekimine ikinci torbadan katılacak. Kura çekimi 30 Ağustos'ta yapılacak.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Yolculuğu: Muhtemel Rakipler ve Yeni Format

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasına yükselerek, Avrupa futbolunun gözdesi haline geldi. Sarı-lacivertliler, 30 Ağustos'ta gerçekleştirilecek kura çekiminde ikinci torbadan mücadele edecek.

Muhtemel Rakipler

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında, Avrupa futbolunun devleri Roma, Manchester United, Porto, Rangers, Eintracht Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad ve Lyon gibi ekipler yer alıyor. Ayrıca, AZ Alkmaar, Olympiakos, Union SG, Dynamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice ve Twente gibi güçlü takımlar da Fenerbahçe'nin karşısına çıkabilir.

Yeni Avrupa Ligi Formatı

UEFA, bu sezon itibariyle Avrupa kupalarında yeni bir format uygulamaya koydu. Bu formatta, takım sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve grup aşaması kaldırıldı. Lig aşamasında takımlar 8 maç oynayacak ve ilk 8 takım doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9'dan 24'e kadar olan takımlar ise play-off oynayarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

Kura Çekimi ve Fikstür

Kura çekimi 30 Ağustos'ta yapılacak ve fikstür 31 Ağustos'ta açıklanacak. Avrupa Ligi maçları 25 ve 26 Eylül'de başlayacak ve final 21 Mayıs'ta San Mames Stadyumu'nda oynanacak.

Şu Ana Kadar Katılan Takımlar

20 takımın katılımını garantilediği Avrupa Ligi'nde, diğer 16 takım Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçlarının ardından belli olacak. Fenerbahçe, lig aşamasındaki mücadelesinde zorlu rakiplerle karşılaşacak olsa da, Avrupa futbolunda adından söz ettirmek için elinden geleni yapacak.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.