Fenerbahçe, Sofyan Amrabat'ı resmen açıkladı! İstanbul'a geldi


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Spor Haberleri - Fenerbahçe, bir büyük transferde daha mutlu sona ulaştı... Sarı lacivertli yönetim, bir ara Galatasaray’ın da gündeminde yer alan Sofyan Amrabat’ın kendisi ve kulübü Fiorentina ile anlaşmaya vardı. Fenerbahçe, transferle ilgili resmi açık

Fenerbahçe, uzun süredir arzuladığı 6 numaralı transferi tamamladı ve Fiorentina'nın Faslı yıldızı Sofyan Amrabat ile anlaşmaya vardı.

Kulüpler arasındaki anlaşmaya göre Amrabat, bu sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyecek. Haziran ayında ise 15 milyon Euro karşılığında bonservisi sarı-lacivertlilere devredilecek.

Fenerbahçe, transferle ilgili resmi bir açıklama yaparak, "Kulübümüz, ACF Fiorentina forması giyen Sofyan Amrabat 'ın geçici transferi konusunda kulübü ve oyuncuyla prensip anlaşmasına varmıştır. Sofyan Amrabat , sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için bugün İstanbul'a gelecektir" ifadelerine yer verdi.

Amrabat, saat 16:35 civarında özel uçakla İstanbul'a geldi. Faslı oyuncunun bu akşamki Alanyaspor maçını stadyumda izlemesi bekleniyor.

28 yaşındaki Amrabat, geçen sezon Manchester United'da kiralık olarak forma giymiş ve 30 maçta görev almıştı. Bu sezon Fiorentina'ya dönen oyuncu, 3 karşılaşmada oynama şansı buldu.

Galatasaray'ın eski futbolcularından Nordin Amrabat'ın kardeşi olan Sofyan, 1,85 metre boyunda ve ikili mücadelelerde başarı yüzdesi yüksek, sert ve dayanıklı bir oyuncu olarak biliniyor.

Amrabat; Youssef En-Nesyri, Allan Saint-Maximin, Cenk Tosun, Levent Mercan ve Oğuz Aydın'dan sonra Fenerbahçe'nin bu yaz gerçekleştirdiği 6. transfer oldu.

Fas Milli Takımı'nda 57 kez forma giyen Amrabat, Fenerbahçe'nin orta sahasına güç katması ve takımın şampiyonluk hedeflerine ulaşmasına yardımcı olması bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

FENERBAHÇE nordin amrabat Sofyan Amrabat TRANSFER