Galatasaray'dan Avrupa'yı sallayacak transfer! Okan Buruk ısrarla istedi


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Transfer döneminin resmen başlamasıyla birlikte Galatasaray, çalışmalarına hız verdi. Ziyech’in bonservisini alan ve Michy Batshuayi’yi renklerine bağlayan...

Galatasaray, Süper Lig'de üst üste iki kez şampiyonluğun ardından transferde de flaş gelişmelere imza atıyor. Sarı-kırmızılılar, geçtiğimiz sezon Chelsea'den kiralanan Hakim Ziyech'in bonservisini bedelsiz olarak alırken, iç transferde Dries Mertens'le yola devam kararı aldı. Forvet bölgesine ezeli rakip Fenerbahçe'den ayrılan Michy Batshuayi'yi transfer eden Galatasaray, Belçikalı yıldızla 3 yıllık sözleşme imzaladı ve yıllık 3 milyon Euro net maaş ödeyeceğini açıkladı. Ayrıca, 30 yaşındaki oyuncuya 3 yıl vadeyle toplam 3 milyon Euro imza parası verileceği duyuruldu.

Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanı ve toplam kadro sayısı konusunda kısıtlamalar devam ederken, Galatasaray'ın önceliği kadro şişkinliğini ve maaş bütçesini azaltmak olacak. Bu kapsamda Tete, Sergio Oliveira, Cicaldau, Taylan Antalyalı ve Kazımcan Karataş'ın gönderilmesi bekleniyor ve bu sayede bütçede önemli bir azalma sağlanacak. Tete için ülkesinden talipler olduğu ve Galatasaray'ın yaklaşık 8-10 milyon Euro bonservis beklentisi olduğu öğrenildi. Oliveira'ya Arap temsilcilerinden ilgi var ancak oyuncu gitmeye sıcak bakmıyor. Cicaldau, Taylan ve Kazımcan'ı ise Süper Lig'den bazı ekiplerin istediği belirtiliyor.

Galatasaray, hem kadro şişkinliğini azaltacak hem de yeni transferler için kaynak oluşturacak. Önceliği sağ bek ve orta saha transferine veren Galatasaray'da, liste başına yazılan isimler belli oldu. Yönetim, Rennes forması giyen Guela Doue'yi transfer etmek istedi ancak oyuncu tarafıyla anlaşılamadığı için bu transferden vazgeçildi. Bunun yerine Kopenhag forması giyen Elias Jelert liste başına yazıldı ve görüşmeler sürüyor. Galatasaray, 21 yaşındaki futbolcu ile her konuda anlaşırken, Danimarka kulübüyle pazarlıklarını sıklaştırdı.

Yönetici İbrahim Hatipoğlu, Wendel'in transferiyle ilgili olarak, oyuncunun Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığını ve ısrarla peşinde olduklarını belirtti. Hatipoğlu, "Bu kadar iyi oyuncuları, hele takımları bırakmak istemiyorsa transfer etmek kolay olmuyor. Bu zor süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz." dedi. Galatasaray'ın Wendel için 16 milyon Euro + bonuslar teklif ettiği, Zenit'in ise 20 milyon Euro istediği iddia edildi. Bu transferde anlaşma sağlanamasa bile Galatasaray'ın B planı hazır; Dinamo Kiev forması giyen 25 yaşındaki orta saha Mykola Shaparenko. Galatasaray, önümüzdeki sezon sözleşmesi bitecek olan Shaparenko'yu cüzi bir bonservis bedeliyle kadrosuna katmayı planlıyor. Shaparenko, geçtiğimiz sezon Dinamo Kiev'de 26 maça çıkmış, 5 gol ve 8 asistlik performans sergilemişti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Okan Buruk Michy Batshuayi Aslan Galatasaray Ziyech Avrupa cimbom Arabistan Guela Doue Kazımcan Karataş Rennes Taylan Antalyalı Fenerbahçe Sergio Oliveira Dries Mertens Hakim Ziyech Chelsea Taylan