Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Young Boys'a yenilip Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalarak büyük bir hayâl kırıklığı yaşayan Galatasaray'da gözler Avrupa Ligi'ne çevrildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Yeni İsviçre Formatı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne Young Boys karşısında elenerek veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Avrupa Ligi de bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi yeni bir formata geçiş yapıyor.

İsviçre Modeline Geçiş

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi İsviçre modeline geçiliyor. Bu yeni sistemde takımların maç sayısı 6'dan 8'e çıkacak. Yani Galatasaray, lig aşamasında 4'ü iç saha, 4'ü deplasman olmak üzere toplam 8 maça çıkacak.

Kura Çekimi ve Torbalar

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi öncesi 4 torba oluşturulacak ve her birinde 9 takım yer alacak. Toplam 36 takımın katılacağı kurada takımlar her torbadan 2'şer rakip çekecek. Böylece Galatasaray, kendi torbası da dahil olmak üzere her torbadan 2 rakip çekmiş olacak.

Kura Çekimi Tarihi

UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar 30 Ağustos Cuma günü çekilecek. İlk maçlar 25-26 Eylül'de oynanacak ve son maçlar ise 30 Ocak 2025 tarihinde tamamlanacak.

Galatasaray'ın Muhtemel Rakipleri

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri şu şekilde:

1. Torba: Manchester United, Arsenal, Roma, Real Betis, Union Berlin, Real Sociedad, PSV Eindhoven, Rennes, Sporting Lizbon
2. Torba: Freiburg, Nantes, Bayer Leverkusen, AZ Alkmaar, Gent, Ferencváros, Partizan, Anderlecht, Slavia Prag
3. Torba: Başakşehir, Molde, Nice, Ludogorets, AEK Larnaca, Heart of Midlothian, Sivasspor, Omonia, CFR Cluj
4. Torba: Slovan Bratislava, Djurgården, Shamrock Rovers, RFS, Vaduz, Pyunik, Zalgiris Vilnius, Aris Limassol, Viktoria Plzeň

Galatasaray, kendi torbası da dahil olmak üzere her torbadan 2 rakip çekecek. Sarı-kırmızılıların rakipleri, kura çekiminden sonra belli olacak.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.