Gram altında yeni rekor


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Fed’in faiz indirimine başlayacağına dair beklentinin güçlenmesiyle ons altının rekor yükselişini sürdürmesi beklenirken, gram altında yeni rekor geldi. Altının gramı 2 bin 762 TL ile tarihi zirvesini yeniledi.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'daki gevşeme sinyallerinin ardından yükselişini sürdürdü ve yeni rekor seviyelere ulaştı.

Spot piyasada altın onsu 2.525 dolara yükselirken, gram altın dolar/TL kuru üzerinden 2.762 TL'ye ulaştı. Altının bu yılki performansı, piyasalarda en güçlü emtia konumunda olduğunu gösteriyor.

Hatfield, "Fed'in en son faiz indirimi yapan merkez bankalarından biri olacağı düşünülüyordu, ancak şimdi onlar da sıraya girdi," diyerek Powell'ın konuşmasının altın için dönüm noktası olduğuna dikkat çekti.

Powell'ın yol haritasını açıklamasının ardından ABD 10 yıllık hazine tahvili getirisi Aralık'tan beri en düşük seviyeye indi ve bu da altını destekledi.

Bankalar altının onsunun 2.700 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor. Goldman Sachs de dahil olmak üzere bazı bankalar, Powell'ın konuşması sonrasında bu tahmini yaptı.

SPDR Gold Shares fonuna 8 haftalık giriş serisi devam ediyor ve bu, 2020 ortasından bu yana en uzun süreli giriş serisi.

Citigroup, gevşek para politikaları ve resesyon riskinin artan dalgalanmaya neden olacağını ve bunun altına olan talebi artıracağını belirtiyor. Firma, altın onsunun 2025 ortalarında 3.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

UBS Group, ilk indirim sonrası ETF'lere girişlerin yüksek oranda devam edeceğini ve altının 2024'ün son çeyreğinde 2.600 dolara yükseleceğini öngörüyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.