2021 yılı kamu personeli alımı başvuruları başlıyor!


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

İçişleri Bakanlığı bu yıl için kamu personeli alımlarının başladığını duyurdu. Konuyla ilgili tüm detaylara bu haberimizden ulaşabilirsiniz...

Bu senenin kamu personeli alımlarının başladığı İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı.

Bu yıl kaç personel alımı olacak? Hangi kadrolara personel alımı yapılacak?

Sorulara yanıt vermeden önce kamu personeli alımı hakkında bazı önemli bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik. Bu bilgilerden sonra 2021 kamu personeli alımı hakkında tüm detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.


Kamu Personeli Nedir?

Bir kamu kurum ve kuruluşunda belli bir ücretle, belirlenmiş bir kadro ya da pozisyonda görev yapan

kişilerin hepsine kamu personeli ismi verilir. 


Kamu Personeli Kimlerdir?

657 sayılı yasanın 4. maddesine göre aşağıdakilerin tümü kamu personeli olarak isimlendirilmektedir.

-Memur

-Sözleşmeli personel

-Geçici personel

-İşçi


Kimdir Bu Kamu Personelleri?


Memurlar

Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare şartlarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini gerçekleştirmek için görevlendirilen kişiler memur olarak adlandırılıyor. 4-A olarak bilinirler.


Sözleşmeli Personeller 

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç olduğunda veya yıllık program içerisinde geçici işlerde çalıştırılmak üzere ilgili kurumun 

teklifiyle Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı’nın da onayı alınarak ve sözleşme yapılarak geçici olarak çalışan kişilerdir. 4-B olarak adlandırılırlar.


Geçici Personel 

Bir seneden daha az ya da sezonluk hizmet gerektiğinde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Bakanlar Kurulu’nca belirlenen görevlerde ve belirtilen ücretlerde sözleşmeyle çalışan ancak işçi kategorisinde olmayan kişileridir. 4-C olarak adlandırılırlar.


İşçi 

İş kanunu tarafından, hizmet sözleşmesine dayanarak herhangi bir işte belirli bir ücret karşılığında çalışan kişidir.


2021 yılı kamu personeli alımı başlıyor

Bakanlık 2021 yılı için kamu personeli alımı yapacağını açıkladı. 2021 yılı için çeşitli kademlerde çalışacak olan memur alımları başladı. Devlet kurumları ihtiyaç durumuna göre ve açık pozisyonlara göre belirli dönemlerde personel alım ilanlarını yayınlıyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre 2021 yılında 1751'i taşra 21'i de merkez de çalışacak olan 1772 kişiyi sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.

Personel alımı yapılacak açık pozisyonların  avukat, arşiv uzmanı, çözümleyici, programcı, büro personeli, şoför, bilgisayar mühendisi, harita mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, bilgisayar ve harita teknikeri, teknisyen, şehir plancısı ve çağrı karşılama personeli olduğu da açıklamalarda yer alıyor.

Bakanlığın yapmış olduğu kamu personeli alımı açıklamalarında yukarıda belirttiğimiz kademelerde istihdam edilecek sözleşmeli personellerin alınacağını duyurdu.

Bu yıl açılan sözleşmeli personel kadrosunun son 4 yıldaki en yüksek personel alım kadrosu olduğu da gözlerden kaçmadı. Aynı zamanda bu yıl kamu personeli alımında bir ilk gerçekleşiyor. İlk kez bu yıl 112 Acil Çağrı Merkezlerinde çağrı karşılama personeli olarak çalışacak 1462 kişiyle sözleşme imzalanacak.

112 Acil Çağrı Merkezlerinde çağrı karşılama merkezinde görev almak isteyen 800 adayın çağrı merkezi hizmetleri bölümünden mezun olması gerekiyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
kamu kamu personel alımı sözleşmeli personel içişleri bakanlığı