AK Partili Bayram'dan Venezuela açıklaması: 1-2 koli vardı! Baklava da götürdük.


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın hakkında çıkan Venezuela ile uyuşturucu ticareti iddialarına yönelik İstanbul milletvekili Serkan Bayram açıklama yaptı.

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gitme amacının maske ve test kiti götürmek olduğu konusu kısa zaman önce ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Söz konusu iddiadan sonra gümrük kayıtlarında maske ve test kiti yer almamasına ilişkin haber üzerine Türkiye-Venezuela Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram bazı açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker her hafta pazar günleri YouTube üzerinden yayınladığı videosunda "Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın uyuşturucu güzergâhı kurmak için Venezuela'ya gittiğini" iddia etmişti.

Binali Yıldırım da "Oğlum Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü" diyerek bu iddiayı yalanlamıştı.

Bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 6 Aralık 2020’de Maduro’nun seçimi olduğunu belirterek "Bizler de heyet olarak Çanakkale milletvekili Jülide Sarıeroğlu, CHP milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, Meclis’ten 1-2 temsilci arkadaş 4 Aralık Cuma günü Venezuela’ya gittik. Pazar günü seçim gözlemlerimiz yapıldı. YSK'den gelen 2 temsilci, Ankara Üniversitesi Latin Amerika Bölüm Başkanı Necati Bey de vardı" diye konuştu.

Heyette iş insanlarının da bulunduğunu kaydeden Bayram,

"Erkam Bey de kendi imkânları ile gelen işadamlarımızdandı" dedi. Venezuela’ya giderken beraberlerinde maske ve kit götürdüklerini daha önce de açıkladığını kaydeden Bayram, "TIR ya da gemiler ile giden bir maske değil, 4 Aralık’ta THY’nin uçağıyla giderken yanımızda götürebildiğimiz kadarıyla 1-2 koli maske, kit, Erzincan’ın bademşekeri, Antep baklavası götürdük. Büyükelçilikte çalışan Türk yurttaşlarımız var. Oradaki bakanlara götürdüğümüz hediyeler oldu. Yanımızda bir yolculukta olabilecek neyse, giyimdi, kuşamdı. Konu bundan ibaret. O alındı, farklı yöne çekildi, gümrük gibi" ifadelerini kullandı.

"Orada 1-2 koli vardı. İçinde maske, kit, kitap vardı, başka şey vardı. Şimdi tek tek adedini, netice itibarıyla yanında götürülen bir ürün, gümrükle alakalı değil. Gümrüklük bir ürün olsa gümrükte zaten kaydı olur. Uçağa binerken izin verilen kapasitede" dedi.

Bayram, "50’den fazla maskenin kayıt dışı Türkiye’den çıkarılmasına yönelik mevzuata" ilişkin, "Heyetteki insanların da maskeye ihtiyacı vardı. Giden insani amaçlıydı. Büyükelçilikteki arkadaşlarımıza verdik. Toplamı 1-2 koliyi geçmez. Yurtdışına gidiyorsunuz, yanınıza 5 paket maske aldığınızda kim, ne diyecek? Tarifeli bir uçakla yapılan seyahat var. Kaydı belli. 50 yerine 51 ya da 49 maske götürse ne olacak? Önemli olan, burada ticari bir sevkiyat yok" diye konuştu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
Erkam yıldırım binali yıldırım serkan bayram venezuela baklava sedat peker