Almanlar Türkleri kıskanıyor mu sorusuna Büyükelçi'den cevap geldi


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Almanlar Türkleri kıskanıyor mu sorusuna cevap verdi! Detaylar ve son gelişmeler bu haberimizde...

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, son zamanların sosyal medyada polemik haline gelen "Almanya Türkiye'yi kıskanıyor mu? sorusuna cevap verdi.

Büyükelçi, "Bence 'kıskançlık' doğru kelime değil. Almanya'nın Türkiye'yi kıskandığını zannetmiyorum" şeklinde bu soruyu cevaplandırdı.

Almanya Büyükelçiliği'nin resmi hesabından, Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'un Türk vatandaşlarından gelen sorulara verdiği cevaplar yayınlandı. Türk vatandaşlarının en çok merak ettiği sorulardan biri olan "Almanya Türkiye'yi kıskanıyor mu? sorusu da bu paylaşımlar arasında yer alıyor.

Herkes tarafından merak dilen bu soruya Büyükelçisi Jürgen Schulz şöyle cevap verdi:

 "Bence 'kıskançlık' doğru kelime değil. Almanya'nın Türkiye'yi kıskandığını zannetmiyorum. Almanya da zaten Türkiye gibi büyük bir ülke. Güçlü, başarılı ve çeşitlilik dolu bir ülke. Fakat Almanya'da birçok insanın Türkiye'ye çok değer verdiği doğrudur. Normal dönemlerde, yani pandemiden önce, örneğin 2019 yılında 5 milyon Alman'ın Türkiye'yi ziyarete gelmesi bunun göstergesi" ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
türkiye almanya Jürgen Schulz